Ik gebruikte mijn telefoon een hele week niet

Al een tijdje dacht ik erover na om een ’telefoonpauze’ te houden. Geen social media, geen spelletjes, niet bereikbaar en ook niet bloggen. Ook al gebruik ik mijn laptop om te bloggen, toch deed ik dit niet. Het enige waar ik mijn laptop voor gebruikte was om mijn mail te checken, stage opdrachten te maken en om mijn rooster voor te checken. Hoe effectief deze week zonder telefoon/social media was, lees je in deze blog, maar ook waarom ik dit graag wilde doen. Lees je mee?

De reden dat ik een telefoonpauze hield

Ik gebruik mijn telefoon elke dag en zonder dat ik er bij stil sta, is het elke dag wel een groot deel van de dag. De laatste tijd stond ik er steeds meer bij stil en dacht ik elke keer: als ik net even niet op mijn telefoon zat, had ik die tijd kunnen gebruiken voor nuttigere dingen. Toch probeerde ik deze gedachte te negeren, totdat het me begon te irriteren. Niet zo specifiek mijn telefoon, maar vooral Snapchat en Instagram. Op Snapchat had ik met een aantal mensen Snap Streaks en ik vroeg me af wat dit eigenlijk voor nut had. Je staat ermee op en gaat ermee naar bed en het voelt nog belangrijk ook, want het doel is om de ‘cijfertjes’ niet te laten verwijderen. De zaterdag voordat ik begon met een week zonder telefoon, keek ik een film. Deze film heeft ervoor gezorgd dat ik geen moment meer twijfelde om dit te gaan doen. Er werd gezegd dat we (iedereen) een kans hebben gekregen om in deze verbonden wereld elkaar te leren kennen en wat het heeft opgeleverd is Snap Streaks.

Een andere reden is dat ik toch wel een beetje telefoonverslaafd ben en hier iets aan wilde doen. 😉

Maandag 3 juni

trendinglifestyle-week-zonder-telefoon

Vandaag begin ik met de week zonder telefoon. Ik maakte deze screenshot na afloop vanaf de telefoon van mijn moeder. Voordat ik met deze week begon, dachten mijn vriendinnen dat het me waarschijnlijk niet zou gaan lukken. Dit versterkte mijn gevoel dat ik dit nog liever wilde doen, haha. Zondagavond kondigde ik op Instagram en Facebook aan dat ik een week niet bereikbaar ben op social media en op snapchat stuurde ik maandagochtend de laatste snap.

Week zonder telefoon

De eerste twee nachten sliep ik niet heel goed. Ik kon alleen maar denken aan mijn telefoon. Niet dat ik hem miste, maar de gedachte van: hoeveel appjes zou ik al hebben gekregen, zouden mensen het raar vinden dat ik dit doe en heeft iedereen met wie ik veel omga wel gezien dat ik een week offline ben, hielden me wakker. Na deze nachten verzon ik een manier om dit gevoel af te leiden. Ik ging ’s avonds hardlopen, las voordat ik ging slapen een tijdschrift of een boek en dit werkte tot mijn verbazing heel goed.

Ik heb al jaren last van hoofdpijn. Een soort van spanningshoofdpijn. Dit ging weg als ik op mijn telefoon zat, maar als ik er dan even niet op zat, dan kwam het weer. Nu waren mijn ogen meer gefocust op de echte wereld en had ik de hele week geen hoofdpijn. Ook waren mijn ogen niet meer zo gevoelig voor licht van buitenaf. Voorheen moest ik altijd mijn ogen bijna dichtknijpen als ik naar de lucht keek, maar nu even niet.

Na een week pakte ik mijn telefoon weer, maar eigenlijk had ik er nog helemaal geen behoefte aan. Vandaag heb ik hem wel weer gebruikt. Ik ga niet meer beginnen met Snap Streaks, dus Snapchat ga ik verwijderen.

Voor het slapen en als ik wakker word ga ik mijn telefoon niet gebruiken. Voor nu vind ik dat alvast een kleine vooruitgang. 😉

 

 

 

Volg:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 19 juni 2019 / 11:04

    Wow! Een week zonder? Knap! IK gebruikte mijn telefoon ook echt heel vaak, maar de laatste tijd valt het eigenlijk heel erg mee. Ik kan makkelijk uren doorkomen zonder even te kijken. Dat is wel heel erg lekker moet ik zeggen

    Bettie
    http://www.thewildflowerhippie.com