Voornemens voor het nieuwe schooljaar

Elke zomervakantie vlak voor de scholen weer beginnen verzin ik een aantal voornemens/doelen voor het nieuwe schooljaar. 9 van de 10 keer haal ik de doelen niet, dus dit jaar ga ik het weer opnieuw proberen! Er zitten ook wat nieuwe doelen tussen. Het is een nieuwe start dus ook nieuwe kansen en misschien zijn de doelen makkelijker om te halen als de opleiding leuk is.

Niet verslapen

Ik ben totaal geen ochtendmens. Ik ben ‘s ochtends niet uit mijn bed te krijgen en slaap gewoon door tot 8 uur, om vervolgens om half 9 op school te moeten zijn. Dit is verleden tijd want dit kan nu helaas niet meer. Ik moet namelijk met de trein naar school en als ik die mis ben ik ook te laat op school. Dat wordt vroeg de wekker zetten…

trendinglifestyle-back-to-school-3

Plannen

Plannen. Elk jaar probeer ik het, maar toch blijf ik er slecht in (of misschien ben ik er te lui voor?) Toch moet er een keer een moment komen dat ik het vol hou, en daarom probeer ik het dit jaar weer. Zo maak ik bijvoorbeeld geen dubbele afspraken en weet ik wanneer ik huiswerk moet maken of iets in moet leveren.

Huiswerk maken/Leren

Ook huiswerk maken is een dingetje. Vaak heb ik het al in de les af maar als ik toch huiswerk heb ben ik niet gemotiveerd om het te maken. Dit ging afgelopen schooljaar wel een stuk beter omdat ik het bij de bibliotheek maakte. Wij hebben een bovenverdieping met speciale hokjes waar je kunt studeren. Ik ging er met vriendinnen uit de buurt naartoe en dan maakten we daar ons huiswerk. Het is gezelliger, je kunt elkaar helpen als je iets niet begrijpt en ik krijg meer motivatie om mijn huiswerk te maken.

Ik hoop dat ik aan het eind van het schooljaar deze doelen heb gehaald. En anders heb ik het op zijn minst geprobeerd. 😉

Wat zijn jouw voornemens voor het nieuwe schooljaar? Laat het me weten in de comments!

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *