Vakantieverslag | Vakantie in Italië #1

Wij zijn weer thuis van (bijna) 2 geweldige weken in Italië! Het was hier net als in Nederland super warm en daarom heb ik in de eerste week voornamelijk bij het zwembad gelegen. Wat ik verder heb gedaan in de eerste week lees je in deze blog!

(Het vakantie verslag begint op dinsdag, omdat we op deze dag weggingen vanuit Nederland naar Italië)

Dinsdag 24 juli

trendinglifestyle-vakantie-italië-heenreis

We vertrokken vannacht rond kwart over 3 met de auto vanuit Nederland. We reden via Duitsland, Oostenrijk en dan naar Italië De afstand van ons huis naar de camping is te lang om in een keer te rijden dus gingen we eerst naar een hotel om te overnachten.

trendinglifestyle-overnachting-vakantie-italiëtrendinglifestyle-overnachting-uitzichttrendinglifestyle-overnachting-jacuzzi

Het hotel waar wij gingen overnachten was al in Italië en zit heel hoog in de bergen. Het was er dus ook heel erg koud. De omgeving was wel heel erg mooi en in het hotel was veel te doen. Zo was er een zwembad, stoombad, sauna en een jacuzzi. Er was ook nog een wellness gedeelte. De kamer was heel erg groot en we hadden een heel mooi uitzicht.

Woensdag 25 juli

trendinglifestyle-camping-italië

We kwamen rond 16.00 uur aan op de camping. Dit was onze tweede keer dat we naar deze camping gingen, omdat het vorig jaar erg goed was bevallen. Het is een hele gezellige camping met een mooi uitzicht op het Trasimeense meer. Wij zaten in een mobile home (een stacaravan) en die zie je hierboven op de foto.

Nadat we de spullen hadden uitgepakt gingen mijn broer en ik zwemmen en ‘s avonds gingen we naar de kidsdance. Vorig jaar deed ik elke dag mee en ik kon sommige dansjes nog. Na de kidsdance was er salsadansen. Onze campingbuurmeiden waren daar ook maar we wisten toen nog niet dat zij onze buren waren. We maakte een praatje met ze en spraken af om de volgende dag met z’n allen te gaan zwemmen.

Donderdag 26 juli

trendinglifestyle-camping-italië

Vandaag is het de tweede dag dat we op de camping zijn. We zijn de hele dag op de camping gebleven en lagen lekker aan het zwembad. Het was vandaag erg rustig omdat er veel mensen gingen kajakken. Hiervoor kon je je opgeven en dan ging je met een groep mensen en iemand uit het animatieteam naar een eiland op het meer van Trasimeno kajakken.

‘S avonds was weer de kidsdance en daarna bedachten Anouk (campingbuurmeisje) en ik zelf een kidsdance, waaraan later heel veel jongeren aan meededen en ook de mensen van het animatieteam. Dat was super leuk!

Vrijdag 27 juli

Het was vandaag super warm en mijn ouders wilden graag een stadje bezoeken. Ik bleef liever op de camping bij mijn vriendinnen.

trendinglifestyle-camping-cerquestra-italië

Deze foto maakte ik vanaf het hoogste punt van de camping. Ik was hier nog nooit eerder geweest en het was best afgelegen, maar het uitzicht was super mooi. Je kijkt hier vanaf deze plek op allemaal olijfbomen. Op de camping stonden er ook een aantal met olijven erin.

‘S avonds was er een poolparty maar het was te donker om foto’s te maken. Dit is elke vrijdagavond.

Zaterdag 28 juli

Bij het zwembad zijn er overdag allemaal activiteiten te doen. Anouk en ik gingen aan de tafel zitten waar iedereen aan het kleuren was.

trendinglifestyle-vlechten-animatieteam

Margherita is iemand van het animatieteam en zij maakte deze vlechten bij ons! Het animatieteam is er niet alleen voor jonge kinderen, maar ook voor jongeren en volwassenen, dit maakt de camping super leuk omdat zij doen wat jij wilt. En je mag er echt alles.

Zondag 29 juli

Overdag gingen we weer lekker zwemmen, maar voor de verandering gingen we ‘s avonds weg. We zouden namelijk uit eten gaan met een Italiaanse man. Hij heet Luca en hij woont in de buurt van de camping, maar iedereen noemt hem Shrek omdat hij er op lijkt. Uiteindelijk kwam hij niet opdagen en gingen we maar gewoon naar het restaurant waar we met Luca heen zouden gaan. De campingburen gingen ook gezellig mee.

trendinglifestyle-uiteten-camping-italië

Het restaurant zelf was niet heel erg leuk en het eten was niet zo lekker. We maakten na afloop wel nog deze foto met de buren. Het was erg gezellig! Toen we weer op de camping waren gingen we nog even kijken bij de kidsdance alleen die was al afgelopen, maar er was wel iets nieuws, namelijk de nutellaparty. Dat zag er wel grappig uit maar het was wel erg vies. 😀

Maandag 30 juli

Ook vandaag waren we weer in het zwembad te vinden. ‘S ochtends speelde we met allemaal kinderen een spelletje en we gingen kleuren met wat jongere kinderen. Soms krijg je ook een tekening op je arm van mensen van het animatieteam of de handtekeningen van kinderen, super schattig!

En toen zat de eerste week er al weer op. Het tweede deel van de vakantie komt morgen online en daarna post ik weer normale blogs. Ik vind dit wel erg leuk om te doen dus misschien ga ik vaker plogs maken. Ga jij ook op vakantie? of ben je al terug? laat het me weten in de comments!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *