Mijn vakantie bucketlist | Dit wil ik graag doen in Italië

Over ruim 2 weken gaan wij op vakantie naar Italië. De camping waar wij heen gaan ligt aan het meer van Trasimeno, Umbrië. Aangezien wij vorig jaar ook al naar deze camping zijn geweest, maar erg leuk vonden, heb ik nog niet alles gedaan wat ik graag wilde zien/doen. Wat dat is, lees je in deze blog.

Het Colosseum bezoeken

Het Colosseum ligt in Rome en helaas moeten we dan 2 uur met de trein reizen vanaf de plek waar wij op vakantie zijn. Toch wil ik heel graag nog een keer naar Rome om het Colosseum te bezoeken en om de stad te verkennen.

Colosseum

Gubbio bezoeken

Gubbio is een middeleeuwse plaats en ik las laatst dat je er met een kabelbaan naar boven kan om vervolgens terug naar beneden te lopen. Dat lijkt me wel een leuke ervaring en zo zie je het plaatsje ook van bovenaf. Ook las ik dat er veel restaurantjes zijn waar je lekker kan eten.

Perugia

Perugia is de hoofdstad van Umbrië. Hier zijn we vorig jaar al geweest maar dat was ’s avonds. Er was toen overal muziek en het was daarom ook erg druk. Het lijkt me leuk om ook gewoon overdag te gaan of als het niet donker is.

Dit herken ik nog wel van vorig jaar, hier liepen we doorheen om in het centrum te komen. Het was mooi, maar het enige nadeel was dat ik hier struikelde 😀 (waar die mensen staan)

Kanoën

Vorig jaar was dit een campingactiviteit waar je je voor kon inschrijven. Als dat dit jaar weer kan, dan lijkt het mij wel leuk om mee te doen, zolang het niet al te lang duurt. 😉

Shoppen

Er is in de buurt van de camping ook een shopping mall. Volgens mij heet het Collestrada. Hier hebben ze ook bekende winkels zoals de Urban Outfitters (jaja ook hier), een mediamarkt en de Lush. Er is ook een McDonald’s en er staan op verschillende plekken massagestoelen net zoals in Amerika. Ik was hier vorig jaar ook, maar ik zou er graag nog eens naar toe willen gaan.

Dit zijn de dingen die ik graag wil doen op vakantie. Sommige dingen heb ik wel al gedaan en gezien, maar zolang het leuk is ga ik er graag naartoe. Waarschijnlijk blijven we ook veel op de camping omdat het in de middag meestal te warm is om in dorpjes en plaatsjes rond te lopen. Meestal gaan we ’s ochtends weg en dan liggen we ’s middags gewoon bij het zwembad of bij het meer.

Kortom, ik heb erg veel zin in de vakantie! Wat zijn jouw vakantieplannen? Laat het me weten in de comments.

 

 

 

Volg:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *