Uitdagingen die het leven een stukje leuker maken

Soms moet je dingen gewoon over je heen laten komen. Om te weten te komen of je ergens goed in bent, of je denkt dat je iets niet durft, maar achteraf blijkt het hartstikke leuk te zijn. Dit noemen we uitdagingen. Er zijn ook uitdagingen die het leven een stukje leuker maken. Deze deel ik vandaag! 

 

Het zero waste project

Het zero waste project. Dit heeft mij echt geïnspireerd en gemotiveerd om deze uitdaging aan te gaan. Het zero waste project is de blog van twee zussen. Zij gingen de uitdaging aan om een week (of was het een maand) lang geen producten te gebruiken waarbij je afval (plastic) hebt. Ook brachten zij in september dit jaar een boek uit. Met dezelfde naam: Het zero waste project. Inmiddels zijn ze een paar jaar verder en zijn ze een paar jaar verder en is dit nu hun gewoonte. Ik heb dit boek inmiddels ook besteld. 😊

Een week lang vegan leven

Deze challenge heb ik geprobeerd. Het ging goed totdat ik op school perongeluk iets at wat niet vegan was. Voor als je niet weet wat vegan is: Dit is dat je helemaal geen dierlijke producten eet of drinkt dus ook geen melk, eieren en sowieso al geen vlees. Ik zou dit best nog eens willen doen en dan langer willen volhouden, want ik vond dit een hele leuke uitdaging!

trendinglifestyle-zero-waste-plasticsoup

Er zijn genoeg uitdagingen om aan te gaan. Veranderingen in het dagelijkse leven maken het heus wel wat leuker. Je kunt ze ook zelf verzinnen, maar je kunt je ook laten inspireren door anderen. Bijvoorbeeld een week lang suikervrij (alleen natuurlijke suikers), of een week lang natriumbeperkt. Nog een voordeel: Het is goed voor de gezondheid.

Zelf wil ik de uitdaging van het zero waste project ook gaan doen. Want als je er bewust mee om gaat en er echt op let, dan gaat het gemakkelijker. Misschien niet gelijk, maar na een langere tijd zeker wel.

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *