School update | Twijfels aan de opleiding + hoe gaat het nu op school

De laatste keer dat ik een update plaatste over mijn opleiding was als ik het goed heb in augustus. Nu zijn we al heel wat maanden verder en zitten we alweer in de derde periode (er zijn er 4)! In het vierde blok ga ik stage lopen. Toch had ik een paar weken terug wat twijfels aan de opleiding. Het kwam opeens uit het niets en ik vroeg mij af of ik dit echt nog wel wilde…

Hoe gaat het op school?

Op school gaat het best goed! Tot nu toe heb ik goede cijfers (wel een paar onvoldoendes maar niet extreem laag) en heb ik hele lieve vriendinnen. Ik ben ook nog steeds heel blij met de klas.

Alles gaat zo z’n gangetje en ik heb het ook wel naar mijn zin. Het rooster is ook wel prima en ik mag zeker niet klagen, want als ik vroeg begin, ben ik ook redelijk vroeg uit. Op donderdag begin ik laat en dan ben ik ook laat uit. Deze dag gebruik ik meestal om uit te slapen, want de dagen ervoor gaat mijn wekker om 06:15 uur.

Twijfels aan de opleiding?!

Twee weken terug twijfelde ik opeens heel erg aan de opleiding. Ik was een beetje bang dat ik de verkeerde opleiding keuze heb gemaakt, terwijl dit helemaal niet zo is. Ik wil namelijk nog steeds heel graag kraamverzorgende worden en dat geef ik niet zomaar op. Ik weet niet precies hoe ik aan die twijfels kwam, maar ik denk door de lesstof van de afgelopen twee weken. Dit ging over ziektes en daar krijg ik een beetje een naar gevoel bij. Ik denk dat ik daar niet zo goed tegen kan of zoiets.

De opleiding pedagogisch medewerker lijkt mij ook leuk en dan vooral op het gebied van kinderopvang. Maar dit is dan iets voor later, want ik maak eerst de opleiding af die ik nu doe en die geef ik niet zomaar op. 😉 Hoe moeilijk het soms ook kan zijn.

trendinglifestyle-opleiding-twijfels-school

Gelukkig waren de twijfels van korte duur en is het nu weer leuk. Ik heb bijna toetsweek, maar omdat we de toetsen tussendoor doen heb ik waarschijnlijk drie weken meivakantie! Ik weet het niet zeker, maar dat zou wel heel fijn zijn!

 

Heb of had jij weleens twijfels over de opleiding die je doet/deed? Laat het me weten in de comments!

 

 

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *