Trending Lifestyle bestaat 1 jaar!

Vandaag bestaat Trending Lifestyle een jaar! Dit jaar ging echt heel erg snel en ik kan haast niet geloven dat er gewoon al een jaar voorbij is. Ik blog nog steeds elke week met veel plezier, maar ik wil jullie graag vertellen wat ik er in dit jaar van heb geleerd en waarom ik wilde beginnen met bloggen. Lees je mee?

Waarom wilde ik beginnen met bloggen?

In 2016 wilde ik al een blog, maar mijn ouders vonden mij daarvoor nog te jong. Toen besloot ik om een gratis blog te nemen op WordPress. Daar begon ik met de blog www.lifestylebymaud.wordpress.com. De eerste week schreef ik bijna elke dag een blog, maar ik haakte al snel af. Toen werd het een paar keer in de week, dan weer een paar weken/maanden niet en uiteindelijk schreef ik elke week een weekendverslag. Op 17 mei 2018 schreef ik daar mijn laatste weekendverslag. De dag erna kocht ik via TransIp een eigen domeinnaam en via daar had ik ook gelijk de betaalde versie van WordPress. Dit was 18 mei 2018. De reden dat ik zo graag een blog wilde, was omdat mijn tante ook een blog heeft. Zij vertelde er veel over en hielp mij hier in het begin ook mee.

Het klinkt heel makkelijk, maar het lukte alleen door heel veel te zeuren, want mijn ouders vonden mij nog steeds te jong. Het allerlaatste wat ik deed om toch mijn zin te krijgen, was door een briefje te schrijven waarom ik zo graag een blog wilde, wat je er allemaal van kan leren en dat het gewoon heel erg leuk is. Dit deed ik voordat ik ging slapen, dus toen ik klaar was schoof ik het onder mijn slaapkamerdeur naar de overloop. Mijn ouders lazen het en gingen erover nadenken. Uiteindelijk mocht het! Mijn eerste blog schreef ik op 23 mei 2018, want eerst wilde ik mijn site op orde hebben.

ik ben vandaag jarig!

Dit is wat ik er tot nu toe van heb geleerd

Het zijn maar kleine dingen, maar toch.

  • Ik kan nu veel sneller typen dan in het begin, haha
  • Het is moeilijker dan je misschien zou denken. Heel veel mensen die niet bloggen denken dat het heel makkelijk is. Even een stukje tekst schrijven en klaar ben je. Maar zo werkt het echt niet. Het kost veel tijd en als je geen inspiratie hebt is het wel even moeilijk om iets te verzinnen. Heel cliché wat ik nu zeg, maar het is echt zo. 😉
  • Je moet het niet alleen doen voor de dingen die je krijgt. Ook dit is heel cliché, maar ook echt waar. Als je een blog wilt beginnen voor de samenwerkingen en spullen die je daarvoor krijgt, moet je geen blog beginnen. Het kan namelijk heel lang duren voordat je überhaupt een samenwerking hebt en als je het alleen hiervoor doet, is het een nog langere weg.
  • Ik kan beter plannen. Hoewel ik soms wel nog eens vergeet een blog te schrijven, lukt het me steeds beter om dingen te plannen en dus ook tijd vrij maak om te bloggen.

Ik vind het nog steeds heel erg leuk om te bloggen, wat zou jij graag op mijn blog willen lezen? Laat het me weten in de comments!

 

 

Volg:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie