Trending Lifestyle | 5 dingen die je kunt doen tijdens het oppassen

Ik vind oppassen erg leuk en doe het maar al te graag. Het is helemaal niet moeilijk, een beetje op de bank zitten, tv kijken en eten en drinken. Maar wat kun je doen met de kinderen doen als je overdag oppast? Ik pas regelmatig overdag op en heb wat dingen voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? 

1# Naar de speeltuin

Simple but perfect. De meeste kinderen vinden het leuk om naar de speeltuin te gaan. Het hoeft helemaal niet ver te zijn, maar ik ga meestal wel naar een wat grotere speeltuin maar wel gewoon in de buurt. Hier vermaken de kinderen zich wel een tijdje. 😉

2# Picknicken

Picknicken. Een leuk alternatief in plaats van tussen de middag thuis eten. Je kunt bijvoorbeeld picknicken op een veldje of in het park. Vaak zit er dan ook een speeltuintje bij wat al helemaal leuk is.

trendinglifestyle-oppassen-kinderen-vermaken

#3 Wandelen

Wandelen kan voor kinderen best saai zijn. Je maakt het al een stuk leuker als ze bijvoorbeeld de skelter of step meenemen. Het is ook altijd leuk om een avontuurlijke route te nemen, bijvoorbeeld door het bos.

#4 Slijm maken

Het is niet zo fijn om met slecht weer naar buiten te gaan. Veel kinderen vinden knutselen leuk, maar vooral de knutselwerkjes waarbij ze kunnen experimenteren zoals slijm maken. Laat ze na afloop natuurlijk wel mee helpen met opruimen. 😉

#5 Een hut bouwen

Dit is iets wat ik zelf vroeger heel erg leuk vond, en het is iets waarvan ik weet dat veel kinderen het leuk vinden. Het is al leuk om binnen een hut te bouwen met doeken en stoelen, maar buiten is het nog veel leuker. Het enige wat je nodig hebt is wat gereedschap, spijkers en hout. Je kunt langs een bouwmarkten gaan en vragen of ze restjes hout hebben, dit is gratis en mag je meestal gewoon meenemen. Het enige wat je dan nog nodig hebt is een plek waar je de hut gaat bouwen.

Er zijn genoeg dingen die je samen met je oppas kinderen kunt doen. Zowel binnen als buiten.

Ik hoop dat je wat aan deze dingen hebt gehad. Wat doe jij meestal met de oppaskinderen of misschien wel je eigen kinderen? Laat het me weten in de comments!

 

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *