Mag je als tiener nog je schoen zetten?

Vandaag komt Sinterklaas weer aan in Nederland, en dat betekent dat alle kinderen weer hun schoen mogen zetten. Dat is allemaal wel leuk en aardig, maar mogen tieners dat dan ook? Want wij geloven al een tijdje niet meer in Sinterklaas. Maar zeg nou eerlijk, het is toch best leuk om cadeautjes te krijgen? 😉 Ik geef je 3 redenen waarom jij als tiener gewoon nog je schoen mag zetten. Enne, vergeet niet om dit artikel met een korreltje zout te nemen. 😉

Het is niet kinderachtig

Sinterklaas is een kinderfeest, maar zolang je nog bij je ouders woont ben je hun kind. Het enige verschil is dat je wat ouder bent en je gelooft (waarschijnlijk) niet meer in Sinterklaas. Maar iets krijgen is altijd leuk. Dus voortaan gewoon je schoen zetten als je dat leuk vindt!

Wij Nederlanders zijn gierig

Wij Nederlanders zijn gierig en houden wel van nieuwe (gratis) spullen. In dit geval weet je misschien niet wat je krijgt, maar hé het is gratis!

trendinglifestyle-sinterklaas-schoen-zetten

Sinterklaas komt maar een keer per jaar

Hoe vaak krijgen we per jaar eigenlijk cadeautjes? 3 keer om precies te zijn. Je verjaardag, Sinterklaas & Kerst. Stiekem is het best leuk om cadeautjes te krijgen (hoe vaak heb ik dit al gezegd?!), toch? Sinterklaas komt tenslotte maar een keer per jaar…

Vroeger mocht iedereen zijn schoen zetten

Uiteindelijk weten we (bijna) allemaal dat Sinterklaas een goed mens was. Hij redde mensen in nood en was er voor arme mensen. Pepernoten gooien is daarom waarschijnlijk afkomstig van het geld geven aan arme mensen. Dat kinderen hun schoen mogen zetten heeft hier ook wel een beetje mee te maken.

Voor als je dit niet wist, nu heb je toch nog wat geleerd en kun je zeggen dat Sinterklaas vroeger dingen gaf aan iedereen. En ook al is het nu een kinderfeest, stiekem is het best wel leuk. Helaas denkt niet iedereen hier hetzelfde over, maar iedereen mag natuurlijk hier zijn eigen meningen over hebben.

Misschien vier je thuis geen Sinterklaas meer, maar gelukkig is kerst ook al weer bijna! Zet jij je schoen? Laat het me weten in de comments!

 

 

 

 

 

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *