Studietip | de leukste hotspot om te studeren

Misschien is dit niet de handigste oplossing voor als je niet in Gouda woont, maar zeker een bezoekje waard. Ik heb het over de Chocoladefabriek (bibliotheek) in Gouda. Dit was vroeger een Chocoladefabriek en ook een keer een gemeentehuis maar sinds een paar jaar geleden is dit nu een bibliotheek. Daarnaast is het een hele fijne hotspot om te studeren, huiswerk te maken en te leren.

De bibliotheek

De bibliotheek is niet alleen maar een bibliotheek, maar er is veel meer te doen! Zo hoef je hier niet perse te komen om boeken te lenen, maar er is ook een restaurant waar je heel lekker kunt eten en drinken. Het restaurant is beneden. Net als het boeken gedeelte voor de kinderen. Ook is er een hoek waar vaak projecten worden gehouden voor basisscholen en hier kunnen kinderen spelen. Er is zelfs een radiostation in een aparte ruimte.

Boven is het boeken gedeelte voor volwassenen en kinderen boven de 12 jaar. Hier kun je ook op de computers en er is gelegenheid om te studeren. Hiervoor zijn tafels, maar ook zeecontainers. In elke zeecontainer zitten 2 stiltecabines, dus in totaal 4.

trendinglifestyle-zeecontainer-bibliotheek

Niet de beste foto, maar zo ziet de zeecontainer eruit

Studeergelegenheid

Zoals ik hierboven al heb geschreven is er genoeg plek om te studeren. Overdag zijn de zeecontainers meestal bezet, maar ik ga meestal ‘s avonds met mijn vriendinnen. De bibliotheek is namelijk tot 21.00 uur open. 😉 In de zeecontainers zitten wel grote ramen. Misschien is dat minder handig als je snel bent afgeleid, maar hier wen je snel aan.

trendinglifestyle-stiltecabine-bieb

trendinglifestyle-bibliotheek-gouda

Motivatie

Dit is ook de plek waar ik meer motivatie heb om te leren. Boven is het rustig en thuis ben ik sneller geneigd om andere dingen te doen, en hier kom ik om echt iets te doen. Alhoewel het soms iets te gezellig is met vriendinnen. 😀

Als we ons echt even niet meer kunnen concentreren, dan gaan we even naar beneden om iets te drinken.

trendinglifestyle-kruim-bibliotheek

 

Ik raadt dit zeker aan als je in Gouda woont. Als je in de buurt bent is dit echt een bezoekje waard. Ook om wat te drinken, want de vanille frappuccino is hier super lekker!

 

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *