Spaardoel | Dit is hoe ik mijn geld spaar

Wij Nederlanders zijn best wel materialistisch en houden er wel van om spullen te kopen en als iets gratis is, dan is het helemaal geweldig. Ik lieg als ik nu zou zeggen dat ik niet materialistisch ben (het zou kunnen, want niet iedereen is materialistisch), maar als ik ergens voor spaar geef ik het niet uit. Een verjaardagscadeautje is een uitzondering, maar daar blijft het bij. Ik koop dan dus verder helemaal niets. Ik deel vandaag een artikel over mijn nieuwe spaarmethode. Lees je mee?

Dit is hoe ik voorheen spaarde

Ik pas regelmatig op en het geld wat ik daarmee verdien krijg ik in de meeste gevallen contant. Best wel fijn, want op die manier heb ik een overzicht over hoeveel ik uitgeef. Als ik nergens voor spaar heb ik echt een gat in mijn hand, maar als ik een leuk spaardoel heb dan geef ik niets uit en blijft het contante geld in potjes en mapjes. Het briefgeld bewaarde ik in een envelop in een reisdagboek. Ja, een gekke plek, maar zo komt niemand er achter dat daar heel veel geld in zit!

trendinglifestyle-sparen-tips-spaardoel-

Zo spaar ik nu

Deze methode gebruik ik nu zo een twee weken. Ik heb een nieuwe pinpas want mijn oude pinpas werkte opeens niet meer als ik geld wilde opnemen uit een automaat. Nu kan ik via de app zelf inzien hoeveel ik op mijn rekening heb (waar ook mijn zakgeld op wordt gestort), maar daarnaast heb ik ook nog een spaarrekening geopend. Ik spaar voor een hond en dat kost natuurlijk best wel wat. Het oppasgeld wat ik verdien gaat naar de spaarrekening en mijn zakgeld gebruik ik om de maandelijkse kosten te betalen van de blog.

Ik ben best goed geworden in sparen en ik hoop om binnen een paar maanden het geld bij elkaar te hebben. Ben jij goed in sparen? Laat het me weten in de comments!

 

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *