Hoe effectief is het om te slapen zonder telefoon?

Als ik je zou vragen: Slaap jij met je telefoon in je kamer of is jouw telefoon niet helemaal uitgeschakeld als je slaapt? Dan durf ik te wedden dat je ja zegt. Dit deed ik namelijk ook, maar hier stopte ik vorige week woensdag mee. We weten allemaal dat het slecht is, maar waarom dat is, vergeten we nog weleens. Slapen met een telefoon heeft ook gezondheidsgevolgen, alleen merken we dat nog niet. In dit artikel lees je wat het effect is om zonder telefoon te slapen. Lees je mee?

Zo kwam ik op het idee om mijn telefoon uit te schakelen als ik ga slapen.

Vorige week woensdag was ik op school en ik had Nederlands. Ik maakte de opdrachten op de laptop en ik moest twee teksten lezen. Een daarvan ging over het effect van slapen met een telefoon naast je bed en hoewel ik deze teksten altijd heel saai vind, vond ik deze wel interessant.

In deze tekst stond dat het slapen met telefoon naast je bed ervoor zorgt dat je hersenen actief blijven, zonder dat je dit zelf door hebt. We weten allemaal wel dat dit door de straling uit de telefoon komt, maar het komt ook door internetgolven. Daar komt ook straling vanaf. Omdat je hersenen actief blijven, slaap je lichter en het gevolg hiervan is: Je wordt ‘s nachts vaker wakker of je wordt de volgende ochtend niet uitgerust wakker.

trendinglifestyle-slapen-zonder-telefoon

Nu kocht ik afgelopen dinsdag een nieuwe wekker, want mijn andere deed het niet meer goed. Dan zette ik mijn wekker om 07:00 uur, maar dan ging die drie kwartier later pas af.

Voorheen gebruikte ik altijd de wekker op mijn telefoon, maar die werkt niet als je telefoon helemaal uit is.

Hoe effectief is het om ‘zonder’ telefoon te slapen?

Helemaal zonder telefoon slapen doe ik niet, want hij ligt wel in mijn kamer. Ik laadt mijn telefoon ‘s nachts ook niet op, want dan komt er alsnog straling vanaf. Ik merk wel dat ik ‘s ochtends meer uitgerust wakker wordt en dat ik ‘s avonds eerder moe ben. Want door op je telefoon te kijken voordat je gaat slapen, zorgt ervoor dat je niet moe wordt.

Bij mij begint het slaapritme weer een beetje terug te komen. Want nu ben ik om 22.00 uur ook gewoon moe. En als ik nog niet moe ben lees ik een boek i.p.v. dat ik op mijn telefoon YouTube filmpjes ga kijken.

Slaap jij met je telefoon aan of uit? Laat het me weten in de comments!

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *