Het recept voor glutenvrije oliebollenbeslag!

De laatste blog van 2018… Ik heb echt heel erg veel zin in vandaag. Vuurwerk afsteken, spelletjes avond houden en oliebollen eten 🙂 Wij bakken de oliebollen altijd zelf. Zowel glutenvrije oliebollen als niet glutenvrije oliebollen. Voorheen deden we dat altijd op oudejaarsdag, maar dit keer een dag van tevoren. Dit geeft mij wel de tijd om het recept voor glutenvrije oliebollenbeslag met jullie te delen, dus lees je mee?

Dit heb je nodig:

  • 300 gram glutenvrije oliebollenmix
  • 225 ml melk
  • 150 gram rozijnen (als je dit lekker vindt)
  • 15 gram gedroogde gist
  • 1 ei op kamertemperatuur
  • 1 zakje vanillesuiker (dit hoeft niet, maar het geeft wel wat meer smaak)
  • boekweitmeel
  • zonnebloemolie

Zo maak je het oliebollenbeslag

Voordat je begint met het maken van het beslag, doe je de rozijnen in een schaaltje met warm water. Zodat ze kunnen ‘wellen’. Dit hoeft natuurlijk niet als je geen rozijnen gebruikt. 😉

trendinglifestyle-december-oliebollen-glutenvrij

trendinglifestyle-december-oliebollen-glutenvrij

Daarna haal je het water eruit en besprenkel je de rozijnen met boekweitmeel.

In een grote beslagkom meng je de oliebollen mix met een ei, gist en warme melk (anderhalve minuut op 600 watt in de magnetron). Dit mix je door elkaar en dan krijg je vanzelf het beslag. Maar we zij er nog niet, want het moet 35 minuten rijzen. Niet in de koelkast, maar in een oven op 50 graden. Voor de openhaard kan natuurlijk ook (dat hebben wij gedaan), haha.

Na het rijzen doe je zonnebloemolie in een grote pan, waarin je de oliebollen kan ‘frituren’. Als de olie op de juiste temperatuur is, schep je wat beslag uit de kom en doe je dit in de pan. Dit kan ook met een speciale lepel waarmee je gelijk bolletjes hebt. De oliebollen zijn gaar als de buitenkant bruin is.

trendinglifestyle-december-oliebollen-glutenvrij

En dan ben je klaar! (de oliebollen zijn het lekkerst als ze nog warm zijn, maar je kunt ze later ook nog opwarmen in de magnetron of eventueel invriezen als je ze wilt bewaren.

Fijne jaarwisseling allemaal!

 

 

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *