Recept | Aardbeien milkshake

Het was vorige week lekker weer maar vooral ook erg warm. Ik maakte daarom een aardbeien milkshake, mijn favoriete drinken op frappuchino’s na. Vrijwel iedereen drinkt weleens een milkshake en met dit recept kun je het gemakkelijk zelf maken.

Dit heb je nodig:

aardbeien_milkshake

  • 75 gram aardbeien
  • 1 glas melk
  • Een bakje roomijs
  • Slagroom
  • 2 tl suiker (Dit is om het iets zoeter te maken. Het hoeft er niet perse in.)
  • Blender/Staafmixer

Zo maak je de aardbeien milkshake:

Snijdt de kroontjes van de aardbeien en was de aardbeien. Doe de aardbeien en de melk in de blender. Mix het door totdat er geen stukjes aardbeien meer in de blender zitten. Voeg hierna de roomijs toe aan de shake. Ook dit mix je weer. Hierna kan je eventueel een beetje suiker aan de milkshake toevoegen. Als het al zoet genoeg is dan hoeft dit natuurlijk niet.

 

En dit is dan het eindresultaat!

Doe het in een glas met een leuk rietje erbij en dan ben je klaar! Je kunt het natuurlijk ook met andere smaken maken, zoals banaan, chocolade of vanille. Het is ook leuk om er een freakshake van te maken. De freakshake komt uit Australië, maar is overgewaaid naar Europa. Het was in de zomer van 2016 en 2017 een echte trend.

Een freakshake is eigenlijk gewoon een milkshake, maar dan in een glas (Mason Jar) die versierd is met snoep en koek. Je kunt er van alles op doen wat je lekker vindt. Het is niet alleen lekker, maar het ziet er ook nog eens mooi, lekker en Instagram-waardig uit, super leuk! Het duurt wel wat langer om te maken. De aardbeien milkshake die ik maakte duurde ongeveer 10 minuten om te maken.

Ik koos voor een normale milkshake, want ik had geen spullen in huis voor een freakshake. Daarnaast bevat een freakshake 1000 calorieën. Dat is de helft van de dagelijkse calorie inname. Maar het is natuurlijk wel lekker! 🙂

Ga jij de aardbeien milkshake ook maken? Laat het me weten in de comments!

 

 

 

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *