Groene vingers | Planten verplaatst naar moestuinbak

Sinds de laatste keer dat ik een moestuin update deelde, is er weer veel gebeurd. De courgette planten zijn heel erg gegroeid, de tomatenplantjes zijn twee keer zo groot vergeleken met een maand geleden, de aardbeienplantjes groeien nog steeds langzaam, maar zijn ook weer een stukje groter, ik heb een stek van een aardbeienplantje uit de tuin van mijn oom en tante en de bloemzaad bollen die ik maakte zijn ook uitgekomen en groeien heel hard. Ik deed veel planten in de moestuinbak die we ooit zelf maakten.

Ik deelde de moestuin deze maand 2 keer opnieuw in, in de moestuinbak

Sinds de pop-up kas uit de tuin is, kwam ik op het idee om de moestuinbak die ik een paar jaar geleden met mijn vader maakte in de tuin te zetten. Alle planten zaten toen nog in potten, maar het was wel weer tijd om ze te verpotten. Er was niet zoveel potgrond meer, dus dat kochten we er nog even bij. In de moestuinbak zitten 3 vakken. Ik weet nog dat ik 3 jaar geleden een moestuin wilde en er voor ging sparen, tot we zelf een moestuinbak gingen maken. In het vak links deed ik 2 courgette planten, in het midden nog een courgette plant en een beetje basilicum en in het rechter vak staan 2 tomatenplantjes, zodat die genoeg ruimte hebben om omhoog te groeien. De aardbeien, munt, knoflook-bieslook en de rest van de basilicum staan wel nog in potten.

Afgelopen pinksterweekend was ik bij mijn oom en tante en we kregen een stekje van een aardbeienplant. Thuis zette ik deze in het middelste vak van de moestuinbak. De courgetteplant die ook in het midden stond, deed ik in het linker vak bij de rest van de courgettes. De aardbeienplantjes die ik zelf al had deed ik ook in het middelste vak.

trendinglifestyle-groenevingers-moestuin-indelentrendinglifestyle-groenevingers-moestuin-indelen

Ook de overige basilicum deed ik in het middelste vak. Dit is de basilicum die wat geler van kleur is. Deze stond eerst in een kleinere rechthoekige pot die het water niet zo goed liet doorlopen. Als planten te veel water krijgen, worden ze wat geler van kleur, dus daarom verpotte ik deze. De groene basilicum ernaast staat al wat langer in deze bak en hier vond ik dit weekend een paar naaktslakken.. Het valt dus goed in de smaak. 😉 Nu maar hopen dat ze de rest niet eten.

In elk vak heb ik stukjes van bananenschillen in de grond gedaan. Dit werkt heel goed als voeding voor de grond en zorgt ervoor dat er kleine diertjes in komen. Die diertjes zorgen weer voor een goede kwaliteit van de grond en is heel goed voor de planten!

trendinglifestyle-groenevingers-moestuin-indelen

En dit zijn dan de courgetteplanten! Een paar maanden geleden zagen ze er niet zo goed uit, maar daar zijn ze helemaal bovenop gekomen! Ze zijn weer mooi groen en ze worden steeds groter. Ik weet alleen niet wat dat witte is op de bladeren. Ik hoop dat er snel courgettes aan gaan groeien 🙂

trendinglifestyle-groenevingers-moestuin-indelen

Dit zijn de twee tomatenplantjes! Een maand geleden zaten deze nog in hele kleine potjes en waren ze nog heel klein, maar nu ze hier in staan zijn ze echt snel gegroeid! Ik denk dat er in deze grond toch wat meer voeding zit voor de plantjes.

trendinglifestyle-groenevingers-moestuin-indelen

De munt is eigenlijk al zo goed als klaar, de knoflook-bieslook heb ik in deze rode pot gedaan en de bloemenmix zit in dit kleine potje. Deze moet nog een keertje verpot worden, maar de potgrond is op.

trendinglifestyle-groenevingers-moestuin-indelentrendinglifestyle-groenevingers-moestuin-indelen

De bloemenmix in de voortuin groeit echt heel hard! Ik ben benieuwd wat voor bloemen dit gaan worden, maar het is een mix speciaal voor bijen. 😉

Aankomend weekend wil ik even naar de Intratuin. Ik wil graag een frambozenplantje in de moestuin, want die zijn toch echt het lekkerst uit eigen tuin. Verder heb ik nog potgrond nodig en that’s it!

 

 

Volg:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *