Dit is waarom iedereen ‘Ok Boomer’ zegt

Van ‘and I oop’ gaan we naar ‘Ok Boomer’, want sinds een paar weken is dit dé nieuwe uitdrukking. Misschien vraag je je af, waarom zegt iedereen ‘Ok Boomer’? Ik zal je uitleggen waar het woord vandaan komt en waarom iedereen het zegt. Lees je mee?

Babyboomers

De zin ‘Ok Boomer’ stamt af van de babyboomer generatie. Babyboomers zijn mensen die geboren zijn tussen 1945 en 1964. Zo heb je ook de Millennials. De generatie waarin mensen geboren zijn tussen de jaren 1980 en 2000. Na de Millennials komt generatie Z. Oftewel, de Google kids. Kun je het nog volgen? 😉 Ik denk dat de meeste mensen die dit lezen geboren zijn in deze generatie. Namelijk vanaf 2000. De grappen over babyboomers worden voornamelijk gemaakt door de Millennials en de google kids. 🙂

Wanneer wordt ‘Ok boomer’ gebruikt?

Babyboomers gaan heel goed in combinatie met de zin: ”vroeger was alles beter”. zij vinden dat mensen uit de nieuwere generaties veel te verwend en ‘hysterisch’ zijn, maar volgens de nieuwste generaties zijn de babyboomers juist verantwoordelijk voor de klimaatverandering die nu speelt. Eigenlijk moeten de Boomers dus stoppen met zeuren en om dat heel mooi te zeggen, zeggen we ‘Ok Boomer’.

trendinglifestyle-ok-boomer

Waarom zegt iedereen Ok Boomer?

Deze zin is overgewaaid uit Amerika (volgens sommige Amerikanen is het zelfs een scheldwoord). De meeste mensen zullen deze zin herkennen van TikTok, maar ook van memes. Er worden namelijk veel memes over gemaakt.

Aangezien de babyboomer generatie de nieuwere generaties niet serieus nam wanneer er om verandering gevraagd werd, is ‘Ok Boomer’ een logische reactie van de nieuwere generaties om te zeggen dat ze zich niet zo aan moeten stellen. De zin ‘Ok Boomer wordt dus aangeduid wanneer een Boomer iets zegt wat helemaal niet meer in deze tijd past. Het is tenslotte 2019 (bijna 2020, dus een nieuw decennia)

Ik heb het jongeren ook weleens tegen elkaar horen zeggen. Gebruik jij deze zin weleens? Ik vind de uitspraak wel grappig, maar ik heb het persoonlijk nog nooit tegen iemand gezegd.

 

 

Volg:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. John
  26 november 2019 / 19:59

  😬 OK GOOGLE! 😬

 2. Ad van Stijn
  26 november 2019 / 20:22

  Willen jullie ons verantwoordelijk maken voor wat jullie zelf gecreëerd hebben? Volgens mij weet je niet eens waar je over praat. Wij hadden melk in statiegeldflessen. Jullie hebben alles in plastic en blik en flikkeren alles op straat omdat een prullenbak te ver weg is. Jullie met je gsm en laptop terwijl wij met potlood en balpen schreven. Al dat afval wat zich maar ophoopt. En dan die milieu zeurders die spijbelen belangrijker vinden dan echt zinvol demonstreren. Kijk wat een troep jullie overal achter laten. En dan ons opzadelen met dat respectloze ok boomer? Typisch gedrag voor een millenium kid en altijd wijzen naar de vorige generaties ipv zelf iets zinvols bij te dragen. Gelukkig ben jij netjes opgevoed en gedraag je je niet zoals de meeste respectloze jeugd van tegenwoordig. Vroeger? Daar kunnen jullie nog veel van leren !

  • Marja
   28 november 2019 / 21:53

   Misschien moeten we ons even afvragen welke generatie al dat plastic geproduceerd heeft en er gretig gebruik van is gaan maken. Welke generatie allemaal elektrische apparatuur is gaan gebruiken, auto’s is gaan rijden, televisie is gaan kijken, steeds meer is gaan consumeren. Welke generatie te horen kreeg dat er over vijftig jaar geen olie meer zou zijn maar toch steeds meer olie is gaan gebruiken. Welke generatie ervoor heeft gezorgd dat gezonde voeding vervangen is door fastfoodproducten, grootschalig gebruik is gaan maken van landbouwgif en genetische manipulatie van planten, dieren heeft laten uitroeien, het heel normaal vond dat er uitkeringen kwamen voor mensen die niet konden werken en daarvoor niet hoefden te solliciteren, dat we allemaal onze ouders in tehuizen stoppen en zelf allemaal ruimer wilden wonen, natuur laten wijken voor fabrieken, bedrijven en wegen, enz…