Ben ik een ochtendpersoon of een avondpersoon? | Zo wordt je een ochtendmens

Ben ik een ochtendmens? Nee, totaal niet. ‘S avonds ben ik klaar wakker, om vervolgens de volgende ochtend niet uit mijn bed kan komen. Zeker nu het binnenkort ’s ochtends langer donker blijft, wordt het nog moeilijker. Helaas moet ik wel vroeg uit bed omdat ik anders de trein niet haal en te laat op school kom. Ik wil graag een ochtendmens worden, en daarom heb ik wat tips op een rijtje gezet, voor als ook jij een ochtendmens wilt worden. Lees je mee?

Vast tijdstip

Om een ochtendmens te worden is het misschien handig om elke dag op hetzelfde tijdstip te gaan slapen, en om op een vast tijdstip de wekker te zetten. Ja, ook in het weekend… Maar op die manier kom je in een ritme waardoor je uiteindelijk automatisch op een vast tijdstip wakker wordt ’s ochtends.

Geen beeldscherm voordat je gaat slapen

DeĀ  reden dat je lang wakker blijft kan zijn omdat je vlak voordat je gaat slapen nog even je telefoon checkt, tv kijkt of iets anders met een beeldscherm. Door dit blauwe licht blijf je wakker omdat je lichaam geen melatonine aanmaakt. Je kunt beter een boek lezen, of iet schrijven in een boekje.

trendinglifestyle-morning-person

Niet haasten

Begin de ochtend rustig en haast niet te veel. Misschien lastig omdat je naar school of werk moet en nog veel moet doen voordat je weg gaat. Doe daarom de kleine dingen de avond van tevoren. Bijvoorbeeld kleding klaar leggen en tas inpakken. Dit heb je dan maar alvast gedaan en heb je meer tijd over om andere dingen te doen of uitgebreider te ontbijten of douchen.

Zet de wekker

Zet de wekker altijd, om te voorkomen dat je je niet verslaapt. Slaap je door de wekker heen? Bij mij werkt het om af en toe de geluidjes te veranderen (op een wekker van de telefoon. Leg de wekker op een plek zodat je er naar toe moet lopen en niet kan pakken vanuit je bed. Als je er naartoe loopt ben je toch al uit bed!

Dit zijn mijn tips om een ochtendmens te worden, of om het iet makkelijker te maken ’s ochtends. Ben jij een ochtendmens of een avondmens? Laat het me weten in de comments!

Volg:
Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *