Groene vingers | Oeps.. het gaat niet zo goed & Courgettes verpotten

In de nieuwe reeks ‘groene vingers’ geef ik je elke week een update over mijn moestuin, waarmee ik pas geleden begon. In de vorige update waren de plantjes al heel erg gegroeid. Nu heb ik de courgettes verpot, maar gaat het niet zo goed met de wortel plantjes. Kijk je mee?

trendinglifestyle-moestuin-plantjes-oepstrendinglifestyle-moestuin-plantjes-oeps

Ik zal maar gelijk even met de deur in huis vallen, want dit is hoe de wortel plantjes er nu uit zien.. Niet zo goed dus. Ik weet niet wat er verkeerd is gegaan, maar ik gaf ze elke dag een beetje water en zeker niet te veel. Misschien was het toch nog een beetje vroeg om met wortel te beginnen. Gelukkig heb ik nog zaadjes over, dus ik kan zo weer opnieuw beginnen, maar het is natuurlijk wel jammer.

Planten verpotten!

trendinglifestyle-moestuin-plantjes-oepstrendinglifestyle-moestuin-plantjes-oepstrendinglifestyle-moestuin-plantjes-oepstrendinglifestyle-moestuin-plantjes-oeps

De courgettes zijn verpot! Dit vond ik wel een beetje spannend, want hier gaat het meestal fout. Gelukkig is het goed gegaan en ze doen het tot nu toe nog. Het was echt tijd om ze te verpotten, want ook de courgette plantjes gingen bijna dood. Oeps… Ik begrijp nog steeds niet hoe dat in een dag kan gebeuren, want die dag ervoor was er nog niets aan de hand.

Alle plantjes staan nog steeds binnen en misschien kunnen ze volgende week naar buiten. In ieder geval als het niet meer zo hard gaat waaien of heel koud is. Ze gaan dan ‘s avonds uiteraard wel weer naar binnen, want dat is wel nog veel te koud.

Nieuwe plantjes

Tot nu toe ben ik nog niet begonnen met het zaaien van andere soorten groente/fruit. Dit ga ik binnenkort wel doen en ik zou graag nog tomatenplantjes willen en aardbeienplantjes. Komkommer misschien ook wel, want dit schijnt best wel makkelijk te zijn.

Tot zover deze update. Vanaf nu doe ik dit elke donderdag, want ik had nog geen echte vaste dag om dit te doen.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *