Meet my pets | Dit zijn mijn huisdieren!

Eigenlijk wilde ik dit artikel plaatsen met dierendag, maar toen was ik het vergeten. Natuurlijk helemaal niet erg om hem nu pas te plaatsen, want mijn huisdieren horen ook in mijn leven. En dat hoort bij een lifestyleblog! Dus vandaag stel ik mijn huisdieren voor. Lees je mee? 

Hoeveel huisdieren hebben wij?

Er staat ‘wij’ want eigenlijk zijn de huisdieren van het hele gezin. In totaal hebben wij vijf huisdieren. Waarvan twee katten (Tijger & Guusje), twee konijnen (Woezel & Pip) en een hamster (Bonnie) die wel van mij is.

Tijger

trendinglifestyle-kater-tijger

Dit is onze kater Tijger. Wij kregen hem als kitten en inmiddels is hij al 8 jaar. Hij komt uit een nestje van de Kat van mijn oom en tante op een soort boerderij. Het is daarom een echte buitenkat en hij is vaak te vinden in de speeltuin. iedereen kent hem daarom ook. 😀 Ook is hij de leider van alle katten bij ons in de buurt.

Guusje

trendinglifestyle-poes-guusje

Vier jaar geleden kwam Guusje bij ons aanlopen met kerst. We wisten niet van wie zij was, dus vroeg mijn moeder in de WhatsApp groep van alle volwassenen uit de buurt of iemand wist van wie ze was. Onze overburen reageerden daar op, want zij hadden precies zo een kat en die waren zij kwijt. Ze namen Guusje mee naar de dierenarts om te kijken of ze gechipt was. Daarna brachten ze haar weer naar ons, want ze was niet van hen. Mijn buurmeisje en ik maakten toen een huisje voor de deur met een kartonnendoos, we kochten een kattenmand en maakten het gezellig met lampjes. We gaven haar elke keer eten en het was heel leuk allemaal. Totdat de dierenambulance haar meenam. Daar bleef ze twee weken om te kijken of haar ‘baasje’ haar op kwam halen. Dit was niet het geval en namen wij haar mee! We moesten hier wel voor betalen, omdat ze haar bij het asiel ook hebben laten steriliseren. Ze schatte haar toen rond de 12 jaar, dat zagen ze aan haar tandjes, dus kregen we 65+ korting. We weten nu nog steeds niet precies hoe oud Guusje is en ook niet waar ze vandaan komt. Hoewel ze eerst niet naar binnen durfde, wilt ze nu niet meer naar buiten. Daarnaast is ze doof en af en toe een beetje de weg kwijt. Maar ze is natuurlijk wel heel erg lief!

Woezel & Pip

trendinglifestyle-wozel-pip-konijnen

Onze konijnen komen uit het nestje van ons allereerste konijn. We hebben weleens eerder een nestje gehad, en Woezel en Pip komen uit het laatste nestje. Zij hebben ook nog een zusje/broertje Flip, en die woont bij onze buren. Eigenlijk waren ze met 5. Een konijn daarvan is naar mijn beste vriendin Romy gegaan, en dan was er nog een heel kleintje. Deze vond mijn moeder tijdens het verschonen van het hok. Dit konijntje had de grootte van een pink en was vergeten door Saartje (moeder konijn). Dit konijntje kreeg daarom ook geen voeding en was heel zwak. Daarom gaven wij dit konijntje kittenmelk (dit mogen ze hebben) en daarbij hielp een vriendin van mijn moeder, want zij is dierenarts. Helaas is het toch niet gelukt en is dit konijntje overleden.

Ik weet dat Woezel & Pip twee hondjes zijn, maar die hebben we niet 😉 Woezel en Pip zijn nu als het goed is 8 jaar. Want ik was toen ook 8. Op de foto is niet duidelijk wie wie is, maar de voorste is Pip en achter Pip staat Woezel. Woezel vindt het alleen niet heel fijn om geaaid te worden, maar het gaat al wat beter.

Bonnie

trendinglifestyle-bonnie-hamster

Dit is al een wat oudere foto, maar deze vond ik zo schattig! Dit is mijn hamster Bonnie. Ik heb Bonnie sinds 16 januari 2017. Toen was hij zo een 8 weken oud, dus dan zou hij nu bijna twee jaar moeten zijn. Ik merk wel dat Bonnie ouder wordt, Zo heeft hij staar aan een oogje, dat is dat een oogje iets witter is. Ook trilt hij best wel erg, maar ik weet niet hoe dat komt. Dus mocht jij verstand hebben van hamsters en weet wat dit is? Laat het me dan zeker weten. 😉 Maar naast dit vindt hij het wel erg leuk om nieuwe dingen te ontdekken.

Dit zijn al onze huisdieren. Ze zijn allemaal heel erg lief. Heb jij huisdieren? En hoeveel? Laat het me weten in de comments!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *