Maak van je Letterbord een decemberkalender!

Letterborden zijn al een tijdje helemaal hip en leuk als decoratie in iedere huiskamer. Nu de feestdagen er aan komen, zou je van je letterbord een decemberkalender kunnen maken. In dit artikel lees je hoe je dat kunt maken en het is heel erg makkelijk. Ook staan er een paar tekstjes voor Sinterklaas en kerst voor op de decemberkalender. Kijk je mee?

Waar koop je een Letterbord?

Letterborden zijn er tegenwoordig in allerlei verschillende kleuren, maten en hoewel de meeste letterborden van plastic zijn, zijn er nu ook velvet en vilten letterborden. Heel leuk allemaal! Je kunt ze bijvoorbeeld kopen bij de Hema, Action of Xenos voor een goedkope prijs. Er zitten al letters bij, maar kijk ook of er cijfers bij zitten. Anders zou je die los moeten kopen.

Zo maak je de decemberkalender

Nu heb je een letterbord, maar hoe maak je er dan een decemberkalender van? Eigenlijk is het heel erg simpel en hoef je er niet eens heel erg lang voor na te denken. Je hoeft alleen maar een leuke tekst te verzinnen! Hieronder wat voorbeelden:

Voor Sinterklaas: Op de puntjes komt het getal van het aantal dagen/nachten

  • Nog .. dagen tot Pakjesavond
  • ’t heerlijk avondje is over .. dagen

Voor kerst: Ook hier geldt, op de puntjes komt het getal van het aantal dagen/nachten

  • Ho, Ho, Ho, only .. days to go
  • .. days until christmas
  • XMAS is in .. days
  • Be ready for Christmas in .. days
  • Santa claus is coming in .. nights

trendinglifestyle-sinterklaas-decemberkalender-pietjetrendinglifestyle-sinterklaas-decemberkalender-pietje

Er bestaan figuurtjes zoals sterretjes en hartjes voor letterborden, maar helaas weet ik niet waar je die kunt kopen. Als je dat hebt is het heel erg leuk om die om de tekst heen te doen. Op deze manier maak je het net iets feestelijker.

Zo maak je op een hele simpele en snelle manier een decemberkalender van je letterbord. Heel erg leuk om op een kinderkamer te zetten voor Sinterklaas, maar het is natuurlijk ook leuk als decoratie in de woonkamer of op je eigen slaapkamer.

Heb jij weleens een kalender gemaakt? En op deze manier? Laat het me weten in de comments!

 

 

Volg:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *