De konijnen mochten voor het eerst weer loslopen in de tuin!

Het is al een paar jaar geleden dat de konijnen los liepen in de tuin en twee weken terug mochten ze weer! De reden dat ze niet meer in de tuin mochten lees je in dit artikel. Ze waren in ieder geval wel blij. Wat ook wel logisch is, want ze zitten al iets van twee jaar in een hok. Daarnaast zijn ze ook helemaal niet tam, omdat er niet veel naar omgekeken werd. Een konijn is veel leuker als ze los kunnen lopen, want dan komen ze ook naar je toe!

Dit zijn onze konijnen:

Ik schreef een keer een blog over onze huisdieren. Ik zal nu nog even in het kort vertellen over onze konijnen.

De konijnen heten Woezel en Pip. Ze zijn ongeveer 8/9 jaar oud en het zijn de kindjes van ons allereerste konijn Saartje. Saartje heeft vaker een nestje gehad en Woezel en Pip komen uit het laatste nestje. Helaas ging Saartje een paar maanden dood.. Onze oude buren had een konijn ‘Floepie’ en dat is de vader van Woezel en Pip. Woezel en Pip hebben een zwarte vacht, maar de vacht heeft heel dichtbij de huid een grijs/blauwe gloed.

De reden dat de konijnen niet meer los mochten lopen.

We hadden net een nieuwe tuin en de konijnen mochten daar in loslopen. Het begon met de tuin ontdekken en op de tuinmeubels springen. Maar hoe meer ze er gewend aan raakte, deden ze ook steeds meer dingen die niet mochten. Zo probeerden ze naar de tuinen van de buren te gaan, aten ze de planten op en liepen ze een keer door de poort naar de tuin van een paar huizen verderop. Op zich niet heel erg dat ze van de planten aten, maar er stonden best veel planten waarvan we niet wisten welke giftig waren voor konijnen.

trendinglifestyle-konijnen-los-tuin

Dit stuk van de schutting die je ziet op de foto moesten we wat dichter maken, omdat ze er doorheen gingen.

De planten en de appelboom gingen dood en uiteindelijk moesten we alle planten uit de tuin halen en weer nieuwe er in zetten. Daarom mochten de konijnen niet meer loslopen.

Beweging

Beweging is belangrijk voor konijnen en het beste is om ze een halfuur per dag los te laten lopen. Zo kunnen zij hun energie kwijt en kunnen ze lekker rennen en springen, want dit kunnen ze heel goed. Onze konijnen zaten weer in het hok, maar ik wilde ze wel extra loopruimte geven. Het hok is al groter gemaakt, maar we mochten ook nog een konijnen ren lenen van de buren. Dit ging een tijdje goed, totdat ze ontdekte dat ze erover heen konden springen.

trendinglifestyle-konijnen-los-tuintrendinglifestyle-konijnen-los-tuin

Voor het eerst weer los!

Ik vond het al een hele tijd zielig dat ze niet los mochten lopen, dus soms deed ik het onderste deel van het hok open om te vegen, zodat ze ‘perongeluk’ (lees expres) konden ontsnappen. Nu zet ik steeds dingen neer voor de stukken waar ze niet mogen komen zodat ze lekker in de tuin kunnen lopen. Een van de konijnen durft nog niet het hok uit, maar daar ben ik mee aan het oefenen. De andere vindt het daarentegen wel heel erg leuk en die begint ook aan de planten te knagen. Dit vindt mijn vader niet zo leuk, dus hier let ik op.

trendinglifestyle-konijnen-los-tuin

Zoals ik in de intro al zei, waren de konijnen niet tam. Nu ze los mogen lopen durven ze naar mij toe te komen en ook het konijn die nog niet uit het hok durft, durft wel al steeds verder, dus dat is een goede vooruitgang!

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *