Dingen die ik als kind graag wilde hebben | Speelgoed

Vandaag is een goed moment om eens even terug te blikken naar mijn jeugd. Ik heb een hele fijne jeugd gehad al zeg ik het zelf. Als ik zo terug kijk had ik het niet anders gewild. Die kindertijd is nu voorbij, maar ieder kind heeft waarschijnlijk wel eens gehad dat hij/zij iets wil hebben, maar dat mocht dan niet. Bij mij is dat ook regelmatig voorgekomen en wat voor dingen dat waren laat ik je vandaag zien! Lees je mee?

Quinny 3-in-1 poppenwagen

trendinglifestyle-quinny-buggy

Voor mijn 6e verjaardag kreeg ik een Baby Born. Hier was ik oprecht heel erg blij mee en ik speelde er elke dag mee samen met mijn beste vriendin. Het heeft heel erg lang geduurd tot die poppenfase voorbij was, maar dit is ook de reden dat ik deze 3-in-1 poppenwagen wilde. Puur omdat deze lijkt op de echte Quinny buggy. Nu is deze nog steeds te koop, maar natuurlijk wel in de nieuwere variant. Alhoewel ik deze nog steeds leuker vind. 😉

Ik mocht hem alleen nooit, maar ik zag me er al wel helemaal mee lopen 😀 Ik had daarentegen wel een Baby Born tweeling buggy. Daar waren mijn vriendinnen dan weer jaloers op. 😉

Grote luxe Miele keuken

trendinglifestyle-keuken-miele-speelgoed

Dit speelgoedkeukentje van Miele kruiste ik elk jaar (rond sinterklaas en kerst) aan de reclamefolder van de Intertoys. Nu ik hierop terug kijk snap ik dat ik dit graag wilde, maar eigenlijk is het gewoon een lelijk plastic ding van €100. Helaas was er toen nog niet het DUKTIG keukentje van de Ikea. Die kwam ongeveer twee jaar later, maar had ik ook graag willen hebben. Dit keukentje op de foto hierboven wordt nog steeds verkocht maar dan met geluid (zag ik toen ik hem op zocht op de site van de Intertoys). Ik zag nu ook hele uitgebreide keukentjes met licht, geluid, elektriciteit en een wasmachine! Was ik nog maar een kind… 😉

Playmobil

Soms wisselde ik af met de poppen en dan ging ik met Playmobil spelen. Ik had een heel groot geel huis met alles er op en eraan, het ziekenhuis, de kerk, de kerstmarkt, de paardenmanege, de camping met camper en met de kers op de taart: Een familie auto met ingebouwde tv’tjes en autostoeltjes.

Maar er ontbrak nog het een en ander.

trendinglifestyle-playmobil-speeltuin

trendinglifestyle-playmobil-zwembad

trendinglifestyle-school-playmobil

Zo wilde ik nog de speeltuin, het zwembad en de school. De school die ik wilde was toen helaas niet meer verkrijgbaar. Het zwembad ook niet overigens. Mijn nicht had deze wel allebei dus daar speelde we dan mee met verjaardagen. Een van mijn vriendinnen had de speeltuin. Persoonlijk hield ik niet echt van die fantasie Playmobil dingen. Voor mij moest het altijd zo realistisch mogelijk.

Ik speelde regelmatig met de Playmobil maar voornamelijk buiten met de poppen. Dan maakten we van de tuin een huis, meestal bij mijn vriendinnen want dat vond ik leuker. Wat we ook eens in de zoveel tijd deden was onze poppenkleertjes wassen. Dan hing er een springtouw door de hele tuin, er stonden 3 teiltjes waarvan 1 warm water met afwasmiddel (ja echt afwasmiddel), de ander was alleen warm water om het uit te spoelen en dan nog een teiltje met koud water. Mijn beste vriendin heeft een kelder en daar speelde we dan meestal verder als de kleertjes aan het drogen waren.

Wat een leuke tijd was dit!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *