Voor het eerst weer kamperen! +kampeermusthaves

Deze vakantie ga ik op vakantie naar Frankrijk en we gaan voor het eerst weer in een tent. Echt kamperen wil ik het niet noemen (niet net als vroeger), want de tent staat er al en is ingericht. Het wel als kamperen, want we moeten gewoon met een wc-rolletje naar het toiletgebouw en dat hoort toch echt wel bij kamperen, haha. Ik heb in ieder geval wel heel veel zin om op vakantie te gaan, maar om voorbereid te kunnen gaan heb ik een aantal dingen die onmisbaar zijn voor als je gaat kamperen. Kijk je mee? (ik wil er wel even bij zeggen dat dit artikel niet gesponsord is)

De autoreis

De reis naar de camping toe vind ik een van de leukste dingen van op vakantie gaan. Wij gaan vrijwel altijd ’s nachts weg. Nu zal dit iets later in de nacht zijn, want we hoeven maar 8 uur te rijden. Met tussenstops erbij zal dit wel wat langer zijn, maar normaal rijden we gemiddeld 14 uur.

Ik neem altijd voldoende tijdschriften mee en ik download op Netflix films en series die ik dan ook in de auto kan kijken. Daarnaast natuurlijk ook eten en drinken.

trendinglifestyle-camping-italië

De camping van vorig jaar!

trendinglifestyle-camping-italië

Onze camping

Ik heb op de site van onze camping gekeken en het is een 5 sterrencamping met een glamping gedeelte, een gedeelte met stacaravans en een gedeelte voor het échte kamperen. Een glamping is de laatste jaren helemaal trendy, want het is eigenlijk gewoon kamperen in stijl.

De safaritenten staan rondom een grote vijver. Er zijn twee stranden bij de camping die alleen lopend bereikbaar zijn en vanaf daar heb je uitzicht op een kasteel. Dit is wat ik gelezen heb. Ik heb er een soort beeld bij, maar ik weet dus nog niet helemaal hoe het eruit ziet. Na de vakantie wil ik er graag een review over schrijven.

Handige spullen om mee te nemen:

In dit lijstje staan vooral de dingen die je niet perse nodig hebt, maar wel heel erg handig zijn.

 • insectenspray. In een tent is de kans groot dat je last krijgt van insecten. een insecten of muggenspray is dan erg handig.
 • Zaklamp. Een zaklamp is iets wat ik snel zou vergeten, maar mocht je ’s nachts nodig naar de wc moeten, dan is een zaklamp wel handig. Je hebt wel een zaklamp op je telefoon, maar die werken maar voor een kleine afstand.
 • EHBO doos. als ik aan een EHBO doos denk, dan denk ik vaak aan pleisters, verband, paracetamol, insectenbetenzalf, tekenpen enz. Een doos neemt veel ruimte in, dus wij hebben altijd een toilettasje met dit soort dingen erin. Misschien heb je het niet nodig, maar het is altijd handig om dit bij je te hebben.
 • Mini ventilator. Wij kochten laatst bij de Action 2 mini ventilators/luchtbevochtigers in 1. Super handig en makkelijk mee te nemen.

trendinglifestyle-vakantie-musthavestrendinglifestyle-vakantie-musthaves

 • Iets wat typisch Nederlands is, is om het eten uit Nederland mee te nemen naar het buitenland. Wie neemt er nou geen hagelslag, kaas, knakworstjes en pannenkoekenmix mee? Oh en snoepjes en de rest van de boodschappen moeten we ook niet vergeten.
 • Als laatste een koelbox, om al het eten in te doen zodat het niet ‘bederft’ in de auto. 😉

Aangezien wij in een tent zitten die al is ingericht, hoeven wij geen servies, bestek, bekers en campingmeubels mee hoeven te nemen. Maar als je een eigen tent hebt is dit wel handig om niet te vergeten. Maar dat gebeurd vast niet. 🙂

Met deze spullen maak je kamperen leuker:

 • Spelletjes. Spelletjes spelen hoort gewoon bij kamperen. Gewoon van die spelletjes die makkelijk mee te nemen zijn zoals Yahtzee. Badmintonrackets, pingpong set en een voetbal/volleybal is ook onmisbaar
 • Een hangmat. Wij nemen altijd een hangmat mee. We zien dan op de camping wel of er ruimte voor is.
 • Zwembanden, bodyboarden, snorkelsets en andere zwemattributen. Iets wat op mijn wishlist staat is zo een mega grote Unicorn of flamingo voor op het water, waar je met 6 personen in kan.
 • Tijdschriften en zomertijdschriften. Deze zijn vaak nog dikker.
 • Bij de Hema kun je nu hele leuke toilettasjes met luipaardprint kopen. Perfect om verzorgingsproducten in te doen, maar ook voor make up en de grotere variant voor alles. Daarnaast zijn ze niet duur en ik zou er graag een willen. 🙂 (er is nu een 2+1 gratis actie)

Dit zijn de musthaves die voor mij wel onmisbaar zijn. Zo zijn er nog veel meer dingen, maar ik laat het hier nu even bij. 😉

Ga jij kamperen deze vakantie? Laat het me weten in de comments!

 

 

Volg:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *