Kaarsjes avond in Gouda!

It’s the most wonderful time of the Year! Elk jaar weer is er op een vrijdagavond (de week voor kerst) kaarsjesavond in Gouda. Hoewel het elk jaar bijna hetzelfde is, het blijft een sfeervol, ‘magisch’ moment.

Op kaarsjesavond is de hele binnenstad verlicht en overal zie je kaarsjes. Bij alle huizen rondom de markt, in het oude stadhuis waar de kerstboom overigens voor staat, langs slootjes, bij de kerk enz. Maar het leukste is om te zien dat de kerstboom aan gaat!

trendinglifestyle-kaarsjesavond-goudatrendinglifestyle-kaarsjesavond-goudatrendinglifestyle-kaarsjesavond-gouda

Helaas ziet het er op de foto’s veel minder sfeervol

trendinglifestyle-kaarsjesavond-gouda

Wat is er nog meer te doen?

In de Sint-Janskerk is een winterfair. Hier kun je dingen kopen en ook dingen die door de mensen zelf zijn gemaakt. Het was heel erg druk, maar wel leuk om gewoon even te kijken. Het kost normaal anders geld als je wilt kijken (het is erg toeristisch), maar dit keer was een uitzondering.

Ook leuk voor de kinderen

Iets wat ik me nog kan herinneren van vroeger, is dat er voor kinderen een verlichtte route is, waarbij je een soort speurtocht doet. Ik weet niet zeker of dat dit jaar ook was, maar anders is er genoeg te doen in de Sint-Janskerk.

Nog meer leuks!

Kaarsjesavond is heel gezellig en leuk, maar daar blijft het niet bij! Ook kun je nu nog schaatsen (tot woensdag) in de Gouwekerk. Zeker leuk om een bezoekje te brengen, want deze is normaal gesproken dicht.

Dezelfde dag nog wordt er een schaatsbaan gebouwd om het stadhuis heen! Het is een 200 meter schaatsbaan. Een leuke ervaring om te schaatsen rondom het mooiste stadhuis van Nederland, al zeg ik het zelf 😉.

Woon jij niet in Gouda? Het is zeker een bezoekje waard, volgend naar met kaarsjesavond, of om vanaf aanstaande woensdag/donderdag te schaatsen rondom het stadhuis van Gouda!

 

Volg:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *