Eerste indruk van mijn nieuwe school + klas

Afgelopen donderdag en vrijdag had ik introductiedagen van mijn nieuwe school. Hierbij leerde ik mijn nieuwe klasgenoten kennen, maar ook de school zelf. Ik volg mijn opleiding in Rotterdam. Wat ik van deze dagen vond lees je in deze blog!

Eerste introductiedag (donderdag 30 augustus 2018)

Toen ik ‘s ochtends de school inliep wachtte ik even voordat ik ergens naartoe liep, want ik wist niet waar ik heen moest. Gelukkig kwam er al snel iemand naar mij toe en ik zei dat ik niet wist waar ik heen moest. Hij zei dat ik even moest wachten en dat er om half 10 docenten kwamen van mijn opleiding om alle nieuwe studenten te helpen. Iedereen kreeg een sticker met een naam (eigen naam). En daarna mocht je naar de klas lopen. 4e verdieping lokaal 090.

Toen ik eenmaal daar was, was het helemaal stil. Ik denk dat iedereen een beetje zenuwachtig was. Al snel begonnen we met spelletjes waarmee je elkaar leerde kennen. Daarna werden we opgedeeld in groepjes en deden we een speurtocht om de school een beetje te leren kennen. We kregen een blad met vragen over de school (zoals: Wat is de functie van de mensen achter de servicebalie?) en dan moest je naar die locaties lopen en vragen als je niet wist wat je op die locatie kon doen.

trendinglifestyle-backtoschool-opleiding-verzorgende

Tweede introductiedag

Gisteren was de dag heel erg lang (voor een introductie) dus mochten we vandaag al vroeg naar huis. Ik was gelukkig nog net op tijd op school, omdat er een storing was met de trein, waardoor ik een kwartier later ging. Maar eenmaal aangekomen op school liep ik gelijk door naar de klas. Ik ging met de trap omdat ik dacht dat het sneller was. Dat doe ik overigens niet meer, want het zijn ongeveer 12 trappen, haha.

Op school maakten we als eerst een mindmap waarin je de volgende vragen moest beantwoorden ‘wat zijn mijn verwachtingen van de opleiding?’ en ‘wat is mijn bijdrage om de opleiding met succes af te ronden?’ Met de tweede introductiedag leerde je dus de opleiding beter kennen. Daarna moesten we in de zelfde groepjes als gisteren bij de speurtocht een memoriespel maken, met de voorwerpen die je gebruikt in de zorg. Dit moest je zelf tekenen.

Kortom, Ik vond deze dagen heel erg leuk (eerste indruk) De klas is heel erg leuk en de school zelf ook.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *