Cooking time! | Vegetarische Indiase groentecurry

De laatste keer dat ik een recept deelde is alweer een paar maanden geleden. Ik had zin om iets nieuws uit te proberen dus ging ik weer de keuken in. Vandaag maak ik vegetarische Indiase groentecurry. Ik kook niet heel vaak, maar ik vind het wel leuk om te doen. En al helemaal om het recept te delen! Dus lees je mee?

Dit heb je nodig:

trendingifestyle-recept-groentecurry

  • 6 eieren
  • tuinerwten (450 gr)
  • roerbakgroenten (400 gr)
  • 2 el zonnebloem olie
  • Tikka Masala (400 ml)
  • Rijst

Op de foto zie je 5 eieren, maar ik heb er later nog een ei bij gedaan. Dit recept is voor 4 personen en de bereidingstijd is ongeveer 15 tot 20 minuten. Handig voor als je weinig tijd hebt. 😉

Bereiden: Zo maak je de vegetarische Indiase groentecurry

trendinglifestyle-gerecht-maken

Het ziet er misschien niet heel lekker uit, maar als je van Aziatisch eten houdt, is dit echt een aanrader. Het is echt heel lekker!

trendinglifestyle-eggs-food-aziatisch

Het eerste wat je doet is een beetje olijfolie of wok olie in een grote (wok) pan. Als dit warm is geworden doe je de roerbakgroenten in de pan. Dit roerbak je 3 minuten en dan doe je de tuinerwten erbij. Ook dit roerbak je weer even door en dan voeg je er 2 eetlepels olijfolie aan toe, met daarbij de Tikka Masala currysaus. Dit roer je even door elkaar en laat dit 10 minuten op zacht vuur sudderen. Ondertussen kun je alvast de eieren koken en dit moet voor 8 minuten. eigenlijk hoort bij dit gerecht geen rijst, maar ik heb dit wel gedaan omdat ik dat wat lekkerder vond. Zonder is het ook prima te eten.

(Ik ben niet zo goed in het fotograferen van eten, dus heb ik er geen foto van gemaakt en ik was het stiekem ook een beetje vergeten… oeps!)

In dit gerecht zit geen vlees en is dus vegetarisch. Helemaal veganistisch kan het niet worden, want in de currysaus zit melk. Dit is dan het gerecht en het is heel makkelijk om te maken. Ga jij dit ook maken? Laat het me weten in de comments!

 

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *