Dit waren/zijn de hypes in mijn vriendinnengroep

Ik heb hele lieve vriendinnen en een paar daarvan ken ik al heel lang. Sinds 2014 hebben we elk jaar wel iets dat we op dat moment heel graag doen met elkaar. Een soort hypes, maar dan binnen ons vriendengroepje. Het begon in 2014 en ook een beetje rond deze tijd. Dit is dus al weer vijf jaar geleden. In dit artikel laat ik zien wat deze ‘hypes’ waren vanaf 2014 tot nu. Kijk je mee?

Loomen

trendinglifestyle-hypes-vriendinnen

Loomen, wie kent het niet. Dit was dé hype van 2014. Volgens mij begon het vlak voor de zomervakantie. Ik zat in groep 8 en zag klasgenootjes met deze elastiekjes. Dit was het begin en ik vroeg mij af wat het was. Ongeveer een week hierna had opeens iedereen het.

Ik begon met een kleine set, waarmee je alleen normale armbandjes mee kon maken (zie het groene dingetje bij de loom haakjes). Er zat een zakje elastiekjes bij en die elastiekjes waren al snel weer op. Elke zaterdag stond ik dan bij het loom kraampje op de markt. In de rij om nieuwe elastiekjes te kopen en een grote loomset. Deze zakjes waren maar €1 per stuk. Niet het echte Rainbow Loom merk, maar ik wist nog niet dat daar een verschil in was, haha.

Ik was bijna jarig, dus ik vroeg aan iedereen loombandjes, accessoires en allemaal van dit soort dingen. Ik had denk ik drie van die bakken met loombandjes en hangertjes.

Twee weken later kocht ik een set van de echte Rainbow Loom. Deze kostte €10, maar dit was met 50% korting. Dus eigenlijk kostte dit eerst €20 (!). Dit is het echte merk en de reden dat het zo duur is, is omdat er aan de onderkant van het Loombord Rainbow Loom staat en de loomhaak is voor een deel van ijzer/metaal. 😉 Oh en de losse zakjes kostten €4,99. Ja, dat is waar het zakgeld naartoe ging.

Samen met mijn vriendinnen maakten we heel veel verschillende soorten armbandjes. Vervolgens pakten we een kleedje en gingen ermee op straat zitten en verder te gaan. Er kwamen allemaal mensen lag op de fiets en stopten om een armbandje te kopen. Dit was leuk, totdat er andere kinderen met ons idee aan de haal gingen…

trendinglifestyle-hypes-vriendinnen

Op YouTube keek iedereen de loom video’s van Eveline Maureen, haha. Met behulp van deze filmpjes maakte ik dit soort dingen. In 2014 was het WK, dus maakte ik ook een oranje jurkje met rood-wit-blauw, een voetbal en een armbandje met voetbal hangertje om zelf om te doen. 😉

Twee jaar geleden sorteerde ik alle loombandjes (merkloos en de echte Rainbow Loom). Dit duurde ongeveer een week. De Rainbow Loombandjes bewaarde ik (deze zie je op de eerste foto in de doos) en de overige bandjes verkocht ik met koningsdag. Nu ik dit typ, wordt mij gevraagd of ik even snel een sleutelhanger voor een fietssleutel wil maken omdat er een doos met loom elastiekjes naast mij staat… Dat gaan we dan maar even doen. 😉

Zo, dat waren al ruim 400 woorden over de loom hype.

Tamagotchi Friends/Furby Boom

trendinglifestyle-hypes-vriendinnentrendinglifestyle-hypes-vriendinnen

Ik zat al in de eerste klas en ik vraag me nu echt af waarom ik dit ei met 3 knopjes wilde hebben. De reden is heel simpel: een vriendin van mij had er ook een, dus ik wilde het ook. Dit ding kostte €30, maar aangezien ik een gat in mijn hand had en alles kocht wat mij leuk leek, had ik hier geen geld voor. Mijn vader was mee, dus hij kocht het + de batterijen.

Verder had de vriendin die deze Tamagotchi had, ook een Furby Boom en ook deze wilde ik heel graag en de rest van ons vriendinnen groepje trouwens ook. Hij was alleen nergens meer verkrijgbaar.

Pennyboarden

trendinglifestyle-hypes-vriendinnen

In 2017 weer precies rond deze tijd kocht ik een Pennyboard. Binnen 3 weken hadden de rest van mijn vriendinnen (alleen Jaouhara niet) er ook een. De hele zomer gingen we Pennyboarden. In 2018 liet ik samen met een andere vriendin onze wieltjes schoonmaken en ben ik in de zomervakantie van 2018 heel hard gevallen. Dit was in 2018 nog steeds de hype en nu ook nog wel.

Badmintonnen

trendinglifestyle-diary-pasen-efteling-koningsdag

Dit vinden Jaouhara en ik nu heel erg leuk om te doen. Het begon in de eerste week van de meivakantie. We hebben dit alleen nog niet met z’n allen gedaan.

We hebben allemaal wel een keer een hype in gang gezet, haha. Wat is bij jou de ‘hype’ op dit moment? Laat me het weten in de comments!

 

 

 

 

 

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *