Huisdieren & vakantie | Hoe doen wij dat?

De afgelopen dagen hebben wij thuis wat problemen met de internetverbinding en dat komt omdat onze internet provider ermee is gestopt. Nu ben ik op een plek met WiFi dus gelukkig kan ik dit artikel nu eindelijk uploaden. Let’s read!

Wij hebben thuis 2 konijnen, 1 kat (de andere moesten we vorige maand helaas laten inslapen) en een hamster. Dit zijn dieren die je niet zomaar mee neemt op vakantie (in het buitenland). Hiervoor moet je dus het een en ander regelen. Hoe doen wij dat?

Afspraken maken met de buren

Onze buren hebben ook huisdieren en wij verzorgen die als onze buren op vakantie zijn. Als wij op vakantie gaan zijn zij weer terug. Dan verzorgen zij onze dieren. Het komt ook weleens voor dat we tegelijk op vakantie zijn. Dan hebben we gelukkig nog andere buren die voor onze dieren zorgen.

Het is ook weleens voorgekomen dat we allemaal tegelijk op vakantie waren. Dan kwam er familie voor de dieren. Om dit soort dingen te voorkomen is het belangrijk om ruim van tevoren aan te geven wanneer iedereen op vakantie gaat. Je kunt natuurlijk niet beslissen wanneer de buren gaan, maar je kunt dan wel makkelijker iets anders regelen. Op het laatste moment is het niet zo handig.

trendinglifestyle-huisdieren-vakantie

Waarom wij niet voor een pension of huisdierenhotel kiezen

Wij hebben dus het geluk dat buren/familie voor onze huisdieren willen zorgen. Ik kan me voorstellen dat het bij andere mensen misschien wel geen optie is en daarom voor een pension of dierenhotel kiezen. Ik zou dat persoonlijk niet zo snel doen. Het is fijn dat het er is, maar voor de dieren levert het alleen maar stress op. Onze kat is een buitenkat die overal en nergens door de buurt loopt.

2 jaar geleden liep die buiten toen wij op vakantie waren en toen is die ‘ontvoerd’. Een vrouw dacht dat het de kat van haar buurvrouw was, dus nam ze hem mee en hield hem bij haar thuis. Eenmaal terug thuis zochten we hem en op keken ook elke dag op Amivedi. Mijn ouders dachten hem daarop gevonden te hebben en gingen naar Dordrecht. Toen ze onderweg waren kregen ze een berichtje van de buurvrouw van die mevrouw die onze kat had meegenomen. Wij konden onze kat ophalen en het is dus weer goed gekomen. Gelukkig maar!

Voor onze kat is de buurt waar wij wonen vertrouwd en als we hem naar een pension zouden brengen wordt hij daar niet blij van. Als het echt niet kan, dan kies ik eerder voor een huisdieren hotel waarin er meer vrijheid is en waar de mogelijkheid is om naar buiten te gaan. Voor de konijnen en mijn hamster is een pension een beetje overdreven en heel erg stressvol.

Onze kat merkt nu al dat wij bijna op vakantie gaan

Ieder jaar rond deze tijd toont onze kat ander gedrag als wij bijna op vakantie gaan. Hij wordt ineens heel aanhankelijk en een beetje onrustig. Ik denk dat het ook deels te maken heeft met onze andere poes Guusje. Haar hebben we vorige maand in moeten laten slapen. Ze werd al 20 (!) jaar geschat door de dierenarts en het ging heel slecht met haar. Ze is een paar keer waarschijnlijk in de sloot gevallen, at niet meer en wist de weg ook niet meer naar huis. We hebben het 1 keer uitgesteld, want toen we het gingen overleggen leek ze het te begrijpen en toen deed ze alles weer perfect, haha. Onze kat Tijger begreep het allemaal niet echt, maar hij geniet nu wel van de aandacht.

Heb jij huisdieren? En hoe doe je dat met vakanties? Laat het me weten in de comments!

 

Volg:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *