Hoeveel verdient een oppas?

Hoeveel verdient een oppas? Ben jij een ouder die binnenkort oppas nodig heeft voor de kinderen of ga jij binnenkort zelf oppassen, maar geen idee heeft hoeveel een oppas verdient voor een avondje oppassen? In dit artikel geef ik er antwoord op. Ik pas al een aantal jaar op bij verschillende gezinnen, en afgelopen week had ik een kennismaking met een nieuw oppasgezin. Dan komt opeens de vraag: ‘Hoeveel geld vraag jij voor het oppassen?’ Ik zeg dan altijd €4 per uur.  Dan is het aan de ouders of zij dit oké vinden en of zij het willen aanpassen. Meestal ligt het ook aan hoeveel kinderen er in het gezin wonen en wat de taken zijn van de oppas.

Kennismaking met een oppasgezin

Het onderwerp zegt het al, je gaat kennismaken met een oppasgezin. Hier leer je de ouders en de kinderen kennen, en andersom leren de ouders en de kinderen de oppas kennen. Maar zoals ik in de introductie al zei, komt de vraag hoeveel je verdient. Deze vraag wordt vaak gesteld als de ouders nog geen ervaring hebben met een oppas (omdat ze die niet eerder hebben gehad) of ze weten niet hoe oud je bent. Want als oppas verdien je meer als je ouder bent, net als bij andere bijbaantjes.  Hieronder staat het gemiddelde wat een beginnende oppas verdient per leeftijd.

  • 15 jaar: €3 per uur
  • 16 jaar: €4 per uur
  • 17 jaar: €4 per uur
  • 18 jaar: €5 per uur
  • 19 jaar: €5,50 per uur
  • 20 jaar: €7 per uur
  • 22 jaar en ouder: €10 per uur

Dit zijn de tarieven voor een beginnende oppas, dus als de oppas meer ervaring heeft of een opleiding als pedagogisch medewerker heeft afgerond verdient de oppas iets meer.

trendinglifestyle-oppas-geld-verdienen

Hoeveel kinderen wonen er in het oppasgezin?

Een oppas verdient meer geld als hij/zij op twee kinderen moet passen, dan als hij/zij op een kind past. Omdat je dan verantwoordelijk bent voor twee kinderen in plaats van een. En stel dat er iets gebeurt moet je beide kinderen in veiligheid kunnen brengen.

De taken van een oppas

Eigenlijk is oppassen een super relax baantje, je zit op de bank en kunt eten en drinken wanneer je wilt. Maar soms zijn er ook andere taken dan een beetje chillen. Als de kinderen nog niet op bed liggen dan breng je ze naar bed. Als je er al voor etenstijd moet zijn en met de kinderen moet eten verdien je ook meer want hierbij hoort tafel dekken en afruimen, en het is ook wel fijn als je het opruimt. Maar hiervoor wordt je wel betaald!

Het ligt er dus eigenlijk een beetje aan wat je moet doen. Oppassen is erg makkelijk, maar vergeet niet dat je wel verantwoordelijk bent voor de kinderen als de ouders weg zijn. En voor de ouders geldt dat zij altijd verantwoordelijk zijn en er voor kiezen om oppas te regelen.

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *