Groene vingers | Update & DIY

Vorige week kocht ik een bloemzaadpakket bij de Hema. Hierin zitten allemaal verschillende bloemen waar bijen op af komen. Dit pakketje kostte €3 en ik dacht dat dit gewoon alleen zaadjes waren. Dit was echter niet het geval, want toen ik het openmaakte zat er kokosgrond, klei en bloemzaadjes in. Het is misschien minder leuk als je het vies vindt om vieze handen te krijgen, want dit krijg je gegarandeerd 😉 In dit artikel geef ik je een update over de moestuin en laat ik de DIY zien. Kijk je mee?

Tomaat & Aardbei

trendinglifestyle-groenevingers-tomaat-aardbei-diytrendinglifestyle-groenevingers-tomaat-aardbei-diy

Op de bovenste foto zie je tomatenplantjes en op de onderste foto de aardbei. Ik heb de zaadjes van de tomatenplantjes uit een tomaat gehaald. Normaal duurt het een week voordat ze uitkomen, maar nu duurde het wel heel erg lang. Ik heb ook nog paprika, maar daar gaat niets meer uit komen denk ik.

De aardbei is nu ook uitgekomen. Dit duurde ook heel lang, maar ik heb nu wel geleerd dat aardbeien heel veel water nodig hebben.

trendinglifestyle-groenevingers-tomaat-aardbei-diy

Dit is een bloem van een courgetteplant. Nog steeds heel erg mooi!

DIY seedbomb

trendinglifestyle-groenevingers-tomaat-aardbei-diy

Dit is het bloemzaadpakket waar ik het over had. Op het doosje zie je welke bloemetjes hieruit komen en de gebruiksaanwijzing staat op de onderkant van het doosje. Deze is op zich wel duidelijk, maar ik las wat reviews van andere mensen en bij die mensen mislukte het. Bij mij ging het wel goed, maar de gebruiksaanwijzing klopte niet helemaal.

Dit heb je nodig:

  • 250 ml water
  • potgrond of een stukje tuin waar al grond in ligt
  • het bloemzaadpakket

trendinglifestyle-groenevingers-tomaat-aardbei-diytrendinglifestyle-groenevingers-tomaat-aardbei-diytrendinglifestyle-groenevingers-tomaat-aardbei-diy

Pak een (grote) kom en doe daar de kleikorrels in. Voeg hier 250 ml water aan toe. De kleikorrels zijn hard, dus nu moet je een halfuur wachten totdat de kleikorrels zacht zijn.

Na een halfuur waren de korrels echt maar een heel klein beetje zachter, maar nog steeds hard. Ik besloot het dus maar te gaan kneden en ik maakte hier een bal van. Toen bleek dat je pas later een bal hiervan moest maken dus haalde ik de bal weer uit elkaar en deed hem terug in de kom met het water.

trendinglifestyle-groenevingers-tomaat-aardbei-diy

Doe de kokosgrond erbij. Zoals je kunt zien wordt alles heel erg vies. Het zat uiteindelijk ook op mijn kleding, maar het is makkelijk uit wasbaar.

trendinglifestyle-groenevingers-tomaat-aardbei-diy

Nu strooi je de zaadjes er nog overheen en dan kneed je alles goed door elkaar. Als alles goed gekneed is, dan maak je er een bal van.

trendinglifestyle-groenevingers-tomaat-aardbei-diy

Tot slot maak je er kleine balletjes van. Je krijgt echt veel te veel kleine balletjes, maar hoe meer je er bij elkaar doet, hoe meer bloemen je op 1 plek krijgt. Ik heb er een paar in dit bakje gedaan op de foto hierboven, ik heb ook een bak vol in de voortuin en ik gooide er een bij de speeltuin.

Ik vond het wel leuk om te doen. Heb jij dit weleens geprobeerd? Laat me weten hoe het uitpakte in de comments!

 

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *