Groene vingers | In een week tijd is alles supersnel gegroeid!

In de nieuwe reeks ‘groene vingers’ geef ik je elke week een update over mijn moestuin, waarmee ik pas geleden begon. Dit is de tweede update en in anderhalve week tijd is er heel veel gebeurd. Kijk je mee? (Geen week diary vandaag, want ik had hiervoor te weinig foto’s)

Terugblik

Twee weken geleden begon ik met het zaaien van wortelzaadjes en courgettezaadjes. Tot op de dag dat ik de eerste update plaatste was er nog niets gebeurd, maar een dag later begon er wat te groeien!

trendinglifestyle-groene-vingers-2

Ik logeerde bij Jaouhara en de volgende ochtend toen ik thuis kwam was dit er. Echt bizar hoe snel zoiets kan groeien. De vraag is natuurlijk wel: Gaan ze allemaal uitkomen? En ja! Ze zijn allemaal uitgekomen. 😉

Nu ging het allemaal wel heel snel!

trendinglifestyle-groene-vingers-2trendinglifestyle-groene-vingers-2

De courgettes gaan vooral heel erg hard. Deze kunnen zelfs al verpot worden! Ik heb hier nog geen tijd voor gehad maar dat ga ik deze week zeker wel doen. De wortel plantjes mogen nog wel wat langer hierin blijven, want deze zijn nog niet zo sterk. De courgettes daarentegen beginnen zelfs al te vertakken, dus het is echt tijd om ze te verpotten.

trendinglifestyle-groene-vingers-2trendinglifestyle-groene-vingers-2

Nu de courgettes verpot kunnen worden betekent het niet dat ze ook al naar buiten kunnen. Daardoor is het nog echt even te koud en met de harde wind van de afgelopen dagen is het al helemaal niet verstandig. Ik las laatst ergens dat planten net als mensen pas naar buiten willen als wij het ook een fijne temperatuur vinden om buiten te zitten. In de tussentijd laat ik ze wel wennen aan de buiten temperatuur als het lekker weer is. Dit doe ik door de planten overdag buiten te zetten en ‘s avonds weer binnen te zetten, maar echt alleen als de zon schijnt en het niet hard waait. 😉

Ik ben benieuwd hoe veel de plantjes de volgende keer zijn gegroeid! In de volgende update kun je zien dat de plantjes zijn verpot!

 

 

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *