Groene vingers | De moestuin uitbreiden!

Dit wordt misschien wel de meest uitgebreide moestuin update tot nu toe! Deze week is er namelijk heel veel veranderd. Ik heb nu dan geen wortelplantjes meer, maar wel een hoop andere nieuwe dingen! Kijk je mee?

Naar de Intratuin

trendinglifestyle-groenevingers-update-overplaatsen

trendinglifestyle-groenevingers-update-overplaatsen

We gingen naar de Intratuin voor een pop-up kweekkas. Wie mij op Instagram volgt of mijn week diary heeft gelezen, heeft al kunnen zien hoe dit er uit ziet. Het is heel erg praktisch, budgetvriendelijk en gewoon perfect voor als je geen hele grote tuin hebt.

Uiteindelijk kwamen we thuis met veel meer spullen dan alleen een kweekkas. Ook kochten we plantenpotten, stekpotjes, potgrond, plantjes en zaadjes voor kruiden en aardbeien.

De moestuin uitbreiden

trendinglifestyle-groenevingers-update-overplaatsentrendinglifestyle-groenevingers-update-overplaatsentrendinglifestyle-groenevingers-update-overplaatsentrendinglifestyle-groenevingers-update-overplaatsen

Nog meer zaadjes! Ik haalde zaadjes uit tomaten en paprika’s. Bij de tomaten moeten de zaadjes wel helemaal droog zijn, dus zonder het vruchtvlees (2e foto. Een beetje wazig, maar nog wel zichtbaar). Dit gaat er makkelijker vanaf als je een keukenpapiertje gebruikt. Bij de paprika is het makkelijker, want daar zit verder geen vliesje omheen.

Nu is de moestuin heel erg uitgebreid en hieronder staat wat ik allemaal gezaaid heb.

  • paprika
  • Tomaat
  • Knoflook-bieslook
  • Munt, dit was al een klein plantje.
  • Basilicum
  • Aardbeien
  • Courgette, die had ik al 😉

Zaaien

trendinglifestyle-groenevingers-update-overplaatsen

De zaadjes van de paprika heb ik in kleine stekpotjes gedaan met stekgrond. Stekgrond zorgt namelijk voor een optimaal resultaat bij zaaien en stekken. Ik heb nog nooit eerder zaadjes uit een paprika gehaald en gezaaid (tomaat wel overigens) dus ik hoop dat dit goed werkt. 😉

trendinglifestyle-groenevingers-update-overplaatsen

trendinglifestyle-groenevingers-update-overplaatsentrendinglifestyle-groenevingers-update-overplaatsen

De munt ging in de grootste planten pot, zodat die lekker groot kan worden. De grond in deze pot is gewoon normale potgrond. Bij de aardbeien heb ik het een beetje anders gedaan. Deze zijn verdeeld over twee even grote potten. Hierbij heb ik de potgrond gemengd met stekgrond.

De knoflook-bieslook en de basilicum zitten in een rechthoekige planten pot.

trendinglifestyle-groenevingers-update-overplaatsen

Als de paprika goed gaat groeien en er ook daadwerkelijk paprika aan gaat groeien, hoeven wij voorlopig geen paprika te kopen, want ik heb vijf potjes met paprika, haha.

Lekker veel foto’s deze keer. Ik hoop dat je het leuk vond om te zien/lezen!

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *