Groene vingers | Wat moet ik doen met mijn courgette plantjes?

In de nieuwe reeks ‘groene vingers’ geef ik je elke week een update over mijn moestuin, waarmee ik pas geleden begon. Vorige week zag je dat het niet zo goed ging met de wortels en ik kan je vertellen dat het nog erger is geworden. Oeps.. Maar goed, in dit artikel lees je daar meer over! Lees je mee?

‘De plantjes groeien als kool’

Ik heb het nu voornamelijk over de courgette. Deze groeien echt heel erg snel en in het weekend dat dit artikel online komt ga ik ze overplaatsen naar de tuin. Het wordt namelijk weer lekker weer, dus een mooi moment om ze over te plaatsen. Nu zit ik wel met een klein probleempje. Er beginnen al een soort van bloemetjes aan te komen, maar ik las laatst iets dat je dat er af moet halen (de takken aan de zijkanten ook trouwens) omdat de plant zijn energie dan alleen daar aan gaat verbruiken in plaats van het verder groeien en sterker worden. Mocht er iemand dit lezen en verstand hiervan hebben, ik zou graag willen weten hoe je dit dan zou moeten afknippen. Aangezien ik bang ben dat ik iets verkeerd doe en dat zou zonde zijn.

trendinglifestyle-groenevingers-courgette-overplaatsentrendinglifestyle-groenevingers-courgette-overplaatsen

Wanneer ga ik de moestuin uitbreiden?

Ik vind dat ik lang genoeg heb gewacht om de moestuin uit te breiden. Er is nu weer wat meer plek, dus ga ik beginnen met tomatenplantjes! Dit ga ik op een manier doen die ik op mijn vorige school heb geleerd, maar ik koop in ieder geval geen zakje met zaadjes. 😉 Morgen is het zaterdag (de dag dat dit artikel online komt) en ga ik misschien even naar de Intratuin om wat spulletjes te kopen. Nieuwe potgrond, plantenbakken en ik had een pop-up kweekkas gezien, dus misschien neem ik die mee. 😉

Wat is er gebeurd met de wortels?!

Tja, ik weet niet zo goed wat ik er mee aan moet. Alle wortelplantjes hebben het niet overleefd. Vraag niet hoe, want eerst ging het goed, toen hingen ze slap dus gaf ik ze water. Het ging weer goed, maar na 10 minuten was het klaar en was het helaas niet meer te redden. Op een of andere manier mislukken wortelplantjes altijd bij mij, of er komt geen wortel uit…

Dit was het dan weer voor deze week. Volgende week zie je met welke plantjes ik mijn moestuin uitbreidt. Stay tuned!

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *