Groene vingers | Het begin van mijn moestuin!

In de nieuwe reeks ‘Groene vingers’ geef ik je elke week een update over mijn moestuin, waarmee ik afgelopen weekend mee begon. We worden niet met groene vingers geboren, maar ik denk dat je met de juiste benodigdheden, tijd en aandacht ver komt. Kijk je mee?

trendinglifestyle-bijna-vakantie-voorjaar

Ik kocht vorige week zaterdag wortelzaadjes en courgettezaadjes en nieuwe potgrond, want deze hadden we niet meer. Bij de wortel en courgette zaten 3 afbreekbare potjes, 3 aardetabletten en een zakje met de zaadjes. In totaal was ik maar €4,75 kwijt.

Nu kon ik eindelijk beginnen!

Hieronder staat een timelapse over hoe ik begon met de moestuintjes.

trendinglifestyle.nl/moestuin-timelapse

Nadat ik klaar was liet ik het kasje waar de potjes in staan nog even buiten en zette ik ‘s avonds binnen.

trendinglifestyle-moestuintje-groenevingers

Met de plantenspuit spray ik er elke dag wat water over de potjes. Als de zon er dan op blijft wordt het warm binnen en om te voorkomen dat het aarde uitdroogt houdt het water het vochtig.

Waarom begin ik binnen met de moestuintjes?

Ik begon wat aan de vroege kant, namelijk eind februari. Het advies is pas om in maart te beginnen, maar normaal is het niet al zo warm in februari/maart. Het weer kan ook zomaar ineens omslaan en opeens gaan vriezen, zoals vorig jaar, dus daarom begin ik binnen in huis. Tegen de tijd dat de plantjes verpot kunnen worden is het al bijna april.

trendinglifestyle-moestuintje-groenevingers

De zon schijnt lekker op de potjes, dus de temperatuur in het mini kasje is goed genoeg om de plantjes te laten groeien. We worden niet geboren met groene vingers, maar met tijd en aandacht kom je heel ver. Ik doe eigenlijk ook maar gewoon wat 😉 Alhoewel, ik heb hier wel les in gehad op mijn middelbare school.

Ik deel nu elke zaterdag een update van deze plantjes en er komen er vast nog wel meer bij! (Edit: Deze is een dag later, want ik had hem per ongeluk verkeerd ingepland..)

 

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *