Goedkope stedentrip met vriendinnen? Zo doe je dat!

Het is vakantie, dus dat betekent tijd voor leuke dingen doen! Mocht je nog geen vakantie plannen hebben, dan is een stedentrip een ontzettend leuk idee en kan ook nog eens budgetproof zijn. In dit artikel deel ik een aantal tips hoe je een goedkoop stedentripje kunt boeken met vriendinnen en welke steden op mijn wishlist staan. Kijk je mee?

Stedentrip kopen bij Hema

Tegenwoordig kun je bij de Hema voor een redelijk betaalbare prijs stedentrips ‘kopen’ De Stedentrips naar bijvoorbeeld New York en Dubai zijn vanaf €550. Je kunt er ook voor kiezen om in Europa te blijven.

trendinglifestyle-stedentrip-vriendinnen

Voor een ticket naar bijvoorbeeld Boedapest kost €134 p.p. en dit is inclusief vlucht en het hotel. Als je met meerdere mensen reist is het natuurlijk wat duurder, tenzij iedereen voor zichzelf betaald. Qua stedentrips is dit echt heel budgetproof.

Je zou eventueel ook via NS tickets kunnen kopen om met de trein te gaan. Dit is helaas een stuk duurder (vanaf €59) en dat is alleen de treinreis met de internationale trein. Je hebt dan nog geen verblijf in de stad waar je naartoe gaat.

5 stedentrips die ik zou kiezen

Als ik een stedentrip zou willen doen dan zou ik een stad kiezen waar ik nog nooit ben geweest of een stad waar ik heel graag nog eens naartoe zou willen. Daarnaast zou ik een stedentrip kopen bij de Hema.

trendinglifestyle-stedentrip-vriendinnen

Ik weet niet zeker of dit wel een stedentrip is, maar als ik de foto’s zie lijkt het mij geweldig! In dit rijtje is de vliegreis ook nog eens het goedkoopst. Voor 4 dagen betaal je €129 per persoon. Ook dit is inclusief de vlucht en het hotel.

trendinglifestyle-stedentrip-vriendinnen

Venetië lijkt mij ook heel erg mooi. Zelf ben ik hier nog nooit geweest, maar ik krijg er wel een bepaald beeld bij als ik naar die foto’s kijk. Het lijkt mij erg leuk om rond te varen in die bootjes.

trendinglifestyle-stedentrip-vriendinnen

Denemarken lijkt mij over het algemeen heel erg leuk. Eigenlijk wilde ik deze vakantie hier graag naartoe, maar daar was niet iedereen in het gezin er mee eens. 🙂 Als ik daar ooit nog naar toe ga, dan ga ik zeker naar Kopenhagen.

trendinglifestyle-stedentrip-vriendinnen

Toen ik in de derde klas zat, ging ik met school naar Londen. Toen zaten we in gastgezinnen, maar ik vond het zo leuk dat ik er heel graag nog eens naar toe wil.

trendinglifestyle-stedentrip-vriendinnen

En de laatste in dit rijtje is Praag. Ik krijg hier hetzelfde idee bij als Kopenhagen, maar dan in een totaal ander deel van Europa. Het ziet er zo leuk uit!

Waar let je op als je een stedentrip gaat doen?

trendinglifestyle-perugia-uitzicht

  • Wat is er allemaal te doen in de stad waar je naartoe gaat? Je kunt natuurlijk gaan om te shoppen, maar het is ook leuk als je er activiteiten kunt doen of dat er bezienswaardigheden zijn die een bezoekje waard zijn.
  • Let er op vanaf welke leeftijd je zelf een ticket mag boeken. Vaak moet er 1 persoon minimaal 18 jaar zijn.
  • Wat neem je mee? Een stedentrip is natuurlijk geen vakantie van twee weken. Je hoeft dus echt geen hele grote koffer mee te nemen. Het gaat er vooral om dat het praktisch en compact is. Neem dus niet je hele kledingkast mee. Verder is een fototoestel en goede/stevige schoenen handig om mee te nemen.
  • Tip voor als je naar grote steden gaat: zorg ervoor dat waardevolle spullen goed opgeborgen zijn. Er kunnen nog weleens zakkenrollers actief zijn en het laatste wat je wilt is dat je spullen gestolen worden. Neem dus een goede (beschermende) tas mee om je waardevolle spullen in te doen of laat het thuis.

Waar zou jij naartoe willen als je een stedentrip gaat doen? Laat het me weten in de comments!

 

 

 

 

 

 

 

Volg:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *