Mijn favoriete recept | Vegan Indiase curry

Ik deel vandaag mijn allereerste recept op Trendinglifestyle.nl! Ik maakte deze week Indiase curry. Bij de Albert Heijn heb je hiervan ook kookpakketten, maar ik heb het een beetje aangepast. Ik maakte de Indiase curry vegan.

Dit heb je nodig:

dit_heb_je_nodig_

  • 2 Tomaten
  •  Bloemkool (klein)
  •  Paprika
  •  Rode ui
  •  Limoen
  •  Rode peper
  • 200 ml Kokosmelk
  • Indiase curry madras pasta (ook los verkrijgbaar in de supermarkt)
  • Tofu blokjes
  • Zilverliesrijst of basmati rijst

Zo maak je de Indiase curry:

Als eerst maak je de groente schoon. Maak van de ui, tomaten en paprika kleine stukjes en snijd de bloemkool in kleine roosjes. Doe dan een beetje olijfolie in een wok pan en bak de tofu alvast een beetje. Hierna voeg je de ui toe en die bak je 2 minuten mee. Voeg hierna de rest van de groente toe. Pers de limoen en voeg de limoensap toe. Bak dit 4 minuten door

Als je het lekker vindt om er een beetje peper in te doen, kun je dat in kleine stukjes snijden en erbij doen. Ik vind dat iets minder lekker dus ik heb maar een heel klein beetje erin gedaan. voeg hierna de Indiase curry pasta toe en als laatst de kokosmelk. Roer het nog even goed door totdat het gaat koken. Doe de deksel er op en stoof het gerecht nog 10 minuten.

Het ziet er nu nog niet erg lekker uit, maar het ruikt wel al heerlijk!

Kook de rijst (ik koos voor zilvervliesrijst omdat daar meer vezels inzitten, daarnaast is het ook gezonder) volgens de verpakking.

En dit is dan het eindresultaat!

Het is gemakkelijk om te maken en super lekker! Zelf vind ik het ook niet lang duren om te maken (ongeveer 30 minuten).

En dit is het dan geworden. Je kunt de Indiase curry ook nog bestrooien met kleine stukjes van cashewnoten. Ook erg lekker!

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *