Super snel recept | Ei tosti

In de voorjaarsvakantie sprak ik af met Nikki, een oud klasgenootje. We waren bij mij thuis en met het lekkere weer gingen we ook naar buiten. Tussen de middag aten we bij mij. Nikki maakte een ei tosti en hoewel ik wist dat het bestond, heb ik nog nooit eerder gezien hoe je zo iets maakt. Tot die dag dus. Het zag er heel grappig uit en een paar dagen geleden probeerde ik het ook eens uit. Het is heel erg makkelijk om te maken en het duurt niet lang. Ideaal dus voor als je niet heel veel tijd hebt. Kijk je mee?

Dit heb je nodig

  • 1 boterham (ik gebruikte glutenvrij brood en kan prima ondanks het heel kruimelig kan zijn)
  • 1 ei
  • een beetje olie of bakboter
  • kaas (geraspt of in plakjes maakt niet uit)
  • eventueel zout/ peper

Zo maak je het

Snijd de binnenkant van de boterham eruit, zodat je alleen de korst hebt. Gooi het zachte deel niet weg, want dit heb je nog nodig. Leg alvast het ei en de kaas binnen handbereik. Doe nu de boter of olie in de pan en daarna de korst van het brood.

trendinglifestyle-ei-tosti-recept

Misschien raad je het al, want nu breek je een ei in het midden.

trendinglifestyle-ei-tosti-recept

Om te voorkomen dat het aanbrand kun je het vuur wat zachter zetten, want het kan best snel aanbranden. Als het ei is gebroken en mee bakt kun je nu de kaas er boven op doen. Als laatst de binnenkant van het brood en dan draai je hem om.

trendinglifestyle-ei-tosti-recept

Houd de binnenkant wel in de gaten zodat het ei goed is gebakken en dus niet op sommige stukjes een beetje rauw is.

trendinglifestyle-ei-tosti-recept

Uiteindelijk komt het er dan zo uit te zien! Bij mij was het een heel klein beetje aangebrand, maar dat is niet heel erg. Die kun je er ook afsnijden. 😉

Voor een extra smaaktoevoeging kun je er ook nog wat zout/peper bij doen of een sausje zoals ketchup/curry. Ik vind persoonlijk curry een hele goede combi met een gebakken ei.

Week zonder vlees

Ik heb mijzelf ingeschreven voor de nationale week zonder vlees. In vlees en andere dierlijke producten zit vitamine B12 en dat is goed voor je lichaam. Deze ei tosti is dus een goed alternatief als vleesvervanger bijvoorbeeld ham. Het vult goed en is ook nog eens heel erg lekker. De week zonder vlees is maandag al. Van 11 maart tot en met 17 maart. Wil jij ook meedoen? Dan kun je je hier inschrijven! (no spon)

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 11 maart 2019 / 14:47

    Dit is heerlijk! Ik deed altijd met een glas in het broodje drukken en dan het ei er in en dan dat rondje nog apart bakken in de pan met wat kruiden alleen er over, echt heerlijk!