DIY | Kerststukje maken!

De laatste keer dat ik een kerststukje maakte, was in groep 8 van de basisschool. Dat is inmiddels al weer vijf jaar geleden! Zaterdag deed ik het dus weer voor het eerst. Voorheen deed ik altijd maar wat, maar dit keer nam ik er natuurlijk wel de tijd voor. Kijk je mee?

Kerststukje maken

Het leuke aan kerststukjes is dat je ze op allerlei verschillende manieren kunt maken. Het hoeft daarnaast ook helemaal niet duur te zijn. Je kunt er natuurlijk ook een kopen, maar zelf maken is veel leuker en het is ook leuk om op tafel te zetten tijdens de feestdagen. Wat heb je er precies voor nodig?

  • Oase steekschuim
  • Een lange kaars
  • accessoires
  • kersttakken/groen (takken & blad)

trendinglifestyle-kerst-diy

Ik koos ervoor om een ‘ronde’ steekschuim te gebruiken. Van te voren even kort laten weken in water totdat alles donkergroen is. Daarna deed ik een blad om de zijkant en het grootste deel dat daarboven uit stak, knipte ik af. Je kunt het blad vast maken met een soort van spelden. Ik had een ster, want die had ook van dat soort spelden/naalden aan beide kanten. Toen ik hier mee klaar was stak ik de kaars in het steekschuim.

trendinglifestyle-kerst-diy

Ik deed de kaars een beetje aan de zijkant, zodat er genoeg plek was voor de accessoires. Maar voor het zover was, begon ik met de kersttakjes in een richting rondom de zijkant helemaal rond te steken.

trendinglifestyle-kerst-diytrendinglifestyle-kerst-diytrendinglifestyle-kerst-diy

Ik zie dat de foto’s heel wazig zijn, maar het was al avond en de verlichting was niet perfect. Het is wel goed genoeg om het eindresultaat te kunnen zien 😉

Ik ben nooit heel erg goed geweest in het maken van kerststukjes, maar dit keer ben ik wel blij met het eindresultaat. Hij is niet heel groot, maar alles paste er gelukkig in.

Wat doen jullie, zelf een kerststukje maken of koop je er een? Laat het me weten in de comments!

 

 

Volg:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *