Groene vingers | Dit worden allemaal courgettes!

Deze afgelopen twee weken waren heel erg hectisch, dus ik postte wat minder. Maar goed, ik heb wel een beetje expres gewacht met het plaatsen van een moestuin update, want sinds de uitbreiding duurde het even tot er iets gebeurde. Kijk je mee?

De eerste week na de uitbreiding

Als je de blog hebt gelezen over de moestuin uitbreiding, dan weet je dat ik een aantal nieuwe dingen heb gezaaid. Fruit, groente en kruiden. De basilicum deed het al best snel.

trendinglifestyle-moestuin-dit-wordt-courgette

Dit was na ongeveer een week. ‘S nachts is het wel nog koud geweest, maar het prima te doen met de pop-up kas.

Zo ziet het er nu uit:

trendinglifestyle-moestuin-dit-wordt-courgette

Dit wordt dus basilicum. Het ziet er nog echt niet zo uit, haha. De knoflook-bieslook begint nu ook te groeien.

trendinglifestyle-moestuin-dit-wordt-courgettetrendinglifestyle-moestuin-dit-wordt-courgettetrendinglifestyle-moestuin-dit-wordt-courgette

Begin deze week zag ik allemaal kleine gele bolletjes op de courgetteplanten. Deze bolletjes zijn nu bijna helemaal uitgekomen en hier komen de courgettes aan. De bloem zelf kan ook gegeten worden als het bijvoorbeeld gefrituurd is, maar dat lijkt mij niet zo lekker..

Binnenkort als ik zeker weet dat het niet meer gaat vriezen (‘s nachts) buiten, dan haal ik mijn moestuinbak (die maakte ik twee jaar geleden) uit de schuur en dan doe ik de planten daar in. Verder hoop ik dat de rest van de gezaaide planten ook gaan groeien. Bij de paprikaplantjes is nu een heel klein plantje uitgekomen.

Wanneer water geven?

Het enige nadeel met de zon is dat als je de planten water geeft als de zon er op schijnt, de planten verbranden. Het beste is om de planten ‘s ochtends water te geven, zodat de grond waar de planten inzitten niet afkoelt ‘s avonds. Dit gebeurt namelijk sneller als je de planten ‘s avonds water geeft. Ik probeer zo vaak mogelijk om de planten in de ochtend water te geven, maar dat is maar net wanneer ik er tijd voor heb en als de zon nog niet op de plek schijnt waar mijn planten staan.

 

Dit was het weer voor deze week. Ik wens jullie allemaal een fijn paasweekend!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *