Bananenbrood van amandelmeel maken | Recept

Ik maakte afgelopen dinsdag voor het eerst een bananenbrood! Het is natuurlijk niet echt een brood, want het heeft de structuur van een cake, maar het is wel een gezond alternatief van een normale cake. Ik maakte het bananenbrood met amandelmeel. Lekker en gezond!. Ik personaliseerde hem wel met wat extra dingen. Kijk je mee naar hoe je een bananenbrood maakt?

De benodigdheden:

 

trendinglifestyle-bananenbrood-recept-healthy

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • walnoten (je kunt zelf kiezen hoeveel)
  • 1½ theelepel bakpoeder (staat niet op de foto maar is wel nodig)
  • 50 gram havervlokken
  • 1 reep pure chocolade

Smaaktoevoeging:

  • snufje zout
  • een paar druppeltjes honing

Zo maak je het bananenbrood:

Verwarm de oven voor op 175°C. Als je dat gedaan hebt kun je beginnen. Als eerst haal je de schil van de bananen eraf en snijd dit in schijfjes. Prak dit fijn (met een stamper gaat het sneller). Doe daarna de eieren bij de geprakte bananen en roer dit door. Als je dit hebt gedaan kun je beginnen met de havervlokken. Hiervan moet je namelijk havermeel maken.

trendinglifestyle-bananenbrood-recept-healthytrendinglifestyle-bananenbrood-recept-healthy

Ik gebruikte een zeef en deed hier de havervlokken in. Nu ga je de havervlokken als het ware verpulveren totdat er poeder in de kom komt. De overige havervlokken kun je wegdoen, maar ook bij het beslag doen. Mix dit nu goed door met een mixer. Voeg er tussendoor een snufje zout, een paar druppels honing, de walnoten en een anderhalve theelepel bakpoeder aan toe.

trendinglifestyle-bananenbrood-recept-healthy

Zo deze kan de oven in! Vet van tevoren wel even de cakevorm in. Zo krijg je de cake makkelijker uit de vorm als hij gaar is. Het bananenbrood moet tussen de 45 en de 50 minuten in de oven en is gaar als je er een stokje insteekt en er niets aan blijft plakken. In de tussentijd kun je de keuken opruimen.

trendinglifestyle-bananenbrood-recept-healthy

Als het bananenbrood uit de oven is moet het natuurlijk even afkoelen. Ik haalde hem te snel uit de vorm en hij brak dus. Ik kon hierdoor dus ook geen mooie foto’s meer maken… In de tussentijd kun je de chocolade smelten.

trendinglifestyle-bananenbrood-recept-healthy

Ik gebruikte de biologische pure chocolade van de Albert Heijn. Deze chocolade smelt snel en is gezonder dan melkchocolade. Het bananenbrood zelf is wel al gezond natuurlijk!

Ga jij deze bananentaart ook maken? Laat het me weten in de comments!

 

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *